Schapenwol

Blauwe Texelaar schapenwol

      


De blauwe texelaar heeft meestal mooie bruin grijs tinten vachten. De wol is geschikt om te spinnen en vilten.
Foto 1:2200 gram gesorteerde wol in grijstinten. Zo te verspinnen en ook mooi om deze te verven. De vacht kost 30 euro.

Foto 2:Een zacht vachtje in grijstinten van 1115 gram in grijs tinten. Alleen de mooiste wol is over en het vachtje kost 18 euro.

Foto 3:Een grijstinten vacht van 1225 gram met alleen de mooiste wol nog over. De vacht kost 20 euro.


Klik hier om contact op te nemenLunebergse heideschapenwol

      


Lunebergse heideschaap is zeer langharig van wol met een zachte onderwol die goed vilt.Hier kun je mooie dingen van vilten.Ook kan er mee worden gesponnen,maar dan als een project voor meubelbekleding.
Foto 1 Verkocht.

Foto 2 :Verkocht.Foto 3: Een vacht van 2115 gram voor 21,50 euro. Zachte uitgezochte wol plus lange beige wol . Mooi voor vilten.


Klik hier om contact op te nemenNederlands Bonte Schapenwol

      


Nederlands bonte schapenwol wordt gebruikt meer om te spinnen,maar vilten kan eventueel ook. Als je deze wol kaard krijg je een mooi gemeleerd effect, wat mooie garens opleveren.

Foto 1:Een vacht van 1875 gram in bruin wit tinten voor 28 euro. Alleen de mooiste wol is over.

Foto 2:Verkocht.

Foto 3:Verkocht.
Tevens een zak van 2 kilo voor 12,50 euro en een zak zeer zachte lamswol van 1,5 kilo voor 12,50 euro. De wol is zoveel mogelijk uitgezocht.Er kan hier en daar een hooitje in zitten ,maar dat is niet veel.De vieze wol is er uit gehaald.


Klik hier om contact op te nemenDuitse Heidschnucke schapenwol

      


Duitse heidschnucke wol is goede viltwol,vooral de kleuren en de lokken kunnen heel mooi verwerkt worden.Ook voor vachtvilten zijn deze heel geschikt als er veel onderwol inzit.
Tijdelijk uitverkocht.


Klik hier om contact op te nemenHerwick Schapenwol

      


De vacht van een herdwick is opgebouwd in wolhaar en kemp ,wat de vacht een mooi structuur geeft voor het viltwerk.Spinnen kan ook ,maar dan voor tapijt,kussens e.d.
Foto 1:Verkocht.

Foto 2:Een vacht van 1545 gram gemeleerd grijs tinten met koper punten hier en daar.De vacht kost 19 euro en is gesorteerd.

Foto 3: Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenDrents Heide Schapenwol

    


Drentsheide schapenwol is een viltwol, je kunt erwel mee spinnen ,maar de wol blijft meestal wat prikkerig. Je kunt in het werkstuk wel een voering zetten. Dat kan heel goed voor een vest of hes.Ook geschikt voor vilten en vacht vilten
Foto 1 : Mooie aanhangende lokkenvacht van 1780 gram. Mooi om deze te vacht vilten.De vacht kost 20 euro.

2:Een mooie aanhangende vervilte lokken vacht voor vacht vilten. De vieze wol is eraf gehaald en de vacht weegt 1260 gram voor 17,50 euro.


Klik hier om contact op te nemenSkudde Schapenwol

    


Skudde schapenwol is een viltwol. De meeste vachten zijn harig en mooi voor het vacht vilten ook.
Foto 1:EEn vervilte aanhangende vacht van 1480 gram met mooie blonde lokjes. Mooi om deze te vacht vilten. De vieze wol is eraf gehaald en de vacht kost 25 euro.

Foto 2 is verkocht.


Klik hier om contact op te nemenFriesmelk schapenwol

      


Friese melkschapenwol is meestal vrij lange witte wol.[als ze niet 2x per jaar scheren of worden gemolken] De wol is geschikt om te verspinnen , vooral voor beginners, ook voor vilten is de wol geschikt.
Foto 1: 2 porties lange wol om zo te verspinnen. Ook voor beginners. De wol is aardig zacht en de mooiste wol is over. Er is een portie van 1560 gram voor 28,50 euro en 1500 gram voor 27,50 euro.

Foto 2:Een lamsvacht van 785 gram met veel krimp. De wol is zeer zacht en kost 15 euro.

Foto 3:Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenVeluwsheide Schapenwol

      


Veluwsheide schapenwol is een harde wol soort. Je kunt er goed mee vilten,maar ook spinnen. Van het spinwerk kun je vesten/jassen die gevoerd zijn maken of tassen ,vloerkleed e.d.
Foto 1:Uitverkocht.


Klik hier om contact op te nemenBlue Faced Leicester Schapenwol

      


Blue Faced Leicester is hele fijne kroes wol . Mooi om in viltwerk te verwerken. Het spinnen gaat wat lastiger,omdat het kaarden van deze krulletjes moeilijk gaat.
Foto 1:Uitverkocht.


Klik hier om contact op te nemenLeicester Longwol schapenwol

      


Leicester Longwool is geschikt om er mee te vilten en voor poppen e.d. Met name de krulletjes in verschillende kleuren. De lichtere vachten zijn soms iets grover van struktuur ,maar nog best zachte wol . De wol kan ook worden gebruikt om te spinnen. Ook voor sokken is de grovere wol goed geschikt.De vachten zijn geschoond en de mooiste krullen zijn over.
Foto 1: Een mooie licht grijze ,grijze krullen vacht.Alleen de mooiste wol is over. Per 100 gram kosten de krulletjes 5 euro.

Foto 2:Een mooie ecru krulletjes vacht. De wol kost per 100 gram 3,95 euro. Nog 625 gram in voorraad.

Foto 3:Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenSchoonerbeeker schapenwol

      


Schoonebeeker wol is met zijn mooie lokken over het algemeen meer een viltwol en verft ook mooi aan.Er zijn zo af en toe wat zachte vachten bij die geschikt zijn om te verspinnen.
Foto 1:Verkocht.

Foto 2:Een uitgezochte vacht van 965 gram.Deze is spinbaar en aardig zacht,maar voor vilten ook heel goed geschikt.De vacht kost 14 euro.

Foto 3: Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenCharmoise Schapenwol

  


Charmoise schapenwol is zeer compact en zacht. Het ras is een kruizing van een Frans landschaap met een Romney schaap.De wol is niet zo erg een goede viltwol.
Foto 1:Verkocht. Er is nog 1 vacht in voorraad die nog geschoond moet worden.


Klik hier om contact op te nemenShetland Schapenwol

      


Shetland schapenwol is wol met een zeer fijne structuur en is daarom ook heel zacht. Het is wol voor het spinnen en vilten.
Foto 1: Een zachte vacht in een mooie kleur bruin. De stapellengte is niet zo lang,maar de wol is heel veerkrachtig. Er zit veel krimp in. Alleen de mooiste wol is over en de wol kost 2,80 euro per 100 gram.

Foto 2:Een vachtje in cremewit van 1080 gram. Alleen de mooiste wol is over en de vacht kost 20 euro.

Foto 3: Cremebeige kruizingsvacht shetland swifter van 645 gram voor 11,50 euro .

Tevens nog andere kleuren.zoals grijsbruin e.d.Fotos op aanvraag.


Klik hier om contact op te nemenClunforrest schapenwol

      


Clunforrest schapenwol is zowel voor het spinnen als voor het vilten geschikt.De wol is over het algemeen mooi zacht en na het wassen wordt de wol ook vrij wit.
Foto 1:Verkocht.

foto 2: Een zacht vachtje van 1095 gram voor 17 euro. Ook hier is alleen de mooiste wol nog over.De wol is zo te verspinnen. Goede foto komt eraan. Ziet er zo uit als foto 1.

Foto 3:Een zachte lamsvacht van 1505 gram ,met de mooiste wol nog over. De vacht kost 25 euro. Gereserveerd.
Nog een licht aanhangende vacht voor vacht vilten. De vacht weegt 1750 gram voor 15 euro.
Tevens nog 2 porties van 910 gram voor 13,50 euro en 940 gram voor 15 euro. Deze zijn ook gesorteerd.


Klik hier om contact op te nemenKerry Hill schapenwol

      


Kerry Hill is veerkrachtige aardig lange wol.Geschikt voor spinnen en vilten.
Foto 1: Een zeer zachte lamsvacht van 1480 gram met alleen de mooiste wol nog over. De vacht kost 25 euro.

Foto 2:Een globaal uitgezochte vacht van 1755gram voor 22 euro. De wol is zo te verspinnen en er zit geen vieze wol meer in en hooi e.d vrijwel ook niet meer .

Foto 3:Verkocht.
Tevens nog een zachte vacht met een mooie stapellengte van 1320 gram voor 21 euro.Alleen de mooiste wol is over .


Klik hier om contact op te nemenFlevolander schapenwol

      


levolander schapenwol is fijn van structuur [ zo 23-26 micron]en lijkt wel wat op merino en shetland.Ook voor baby truitjes e.d ,want de wol prikt niet. De wol is zacht en kan gebruikt worden voor het spinnen en vilten. Vooral de fijne kroes krulletjes Geeft een heel mooi effect met het vilten,de kroes blijft zichtbaar in het vilt,heel apart. De vachten zien er wat smoezelig uit ,maar na het wassen wordt de wol ecru van kleur.
Foto 1:Een in stukken een licht aanhangende vacht van 615 gram. Er kan zowel mee gevilt als gesponnen mee worden. De wol heeft een kroesstructuur,mooi voor het vilten. Voor spinnen dient de wol worden gekaard.Alleen de mooiste wol is over en de vacht kost 14 euro.

Foto 2 :Een zachte vacht van 1540 gram . Alleen de mooiste wol is over. De wol dient vanwege zijn kleine krulletjes te worden gekaard. Kan ook voor vilten. De krulletjes geven een mooi resultaat. De vacht kost 27,50 euro.Goede foto komt eraan.

Foto 3: Een licht aanhangende kroes vacht voor vachtvilten of vilten. Deze kan ook nog voor spinnen,maar dan dient de wol te worden gekaard. De vacht weegt 715 gram voor 16,50 euro. De vieze wol is eraf gehaald en er zit vrijwel geen hooi e.d meer in.
Tevens nog porties van 920 gram voor 17 euro en 720 gram voor 13,50 euro.


Klik hier om contact op te nemenRyeland schapenwol

      


Ryelandschapenwol is meer een spinwol,maar vilten kan ook wel met de wat fijndere vachten. De wol heeft veel krimp ,wat een luchtig breiwerk geeft.Deze wol is een zachte wolsoort en geschikt voor kindertruitjes e.d van te maken.
Uitverkocht.


Klik hier om contact op te nemenSpinpakket 4 x nederlandse wol

  


Een spinpakket met 4 nederlandse soorten schapenwol. Het pakket bestaat uit: Links boven 535gram swifter wol, Rechtsboven 535 gram blauwe texelaar wol, Links onder 465 gram nederlands bonte schapenwol, Rechts onder 465 gram zwartbles wol. Allemaal mooie wol en alles is spinbaar. Het pakket weegt samen 2 kilo en kost 30 euro.


Klik hier om contact op te nemenSwifter Schapenwol

      


Swifter schapenwol is een goede spinwol en een matige viltwol.
Foto 1:Een zachte lamsvacht van 1585 gram met lange wol om zo te verspinnen. De uitgezochte vacht kost 30 euro.

Foto 2:Een vacht van 1110 gram . Mooie lange wol en alleen de mooiste wol is over. De vacht kost 17 euro.

Foto 3: Een vacht van 2075 gram voor 41,50 euro. Bij deze is ook alleen de mooiste wol nog over.


Klik hier om contact op te nemenRomney Schapenwol

    


Romney schaap is een engels ras met goede spin en vilt eigenschappen.De wol is lokkerig en mooi lang van lengte.
Foto 1:Verkocht.

Foto 2: Een zachte vacht van 2885 gram met een hele lange stapellengte. De wol is zo te verspinnen ,ook voor beginners. De vacht is een 2 e schering en is gesorteerd. De vacht kost per kilo 20 euro. 1 kilo gereserveerd.


Klik hier om contact op te nemenWitte Texelaar schapenwol

    


Witte Texelaar wol wordt gebruikt om ermee te spinnen.

Foto 1: Een mooie zachte vacht van 1760 gram. De wol is van mooie lengte en zo te verspinnen. Alleen de mooiste wol is over en deze kost 31,50 euro.

Foto 2: Een zachte vacht met een lange stapelengte van 1930 gram.Ik denk lamsvacht. Ook hier is alleen de mooiste wol nog over en de vacht kost 35 euro.


Klik hier om contact op te nemenRouge de l quest

      


Dit is een Frans schapenras met mooie wol. geschikt voor spinnen en vilten.
Foto 1en 2 :Verkocht.

Foto 3:Een lams vachtje van 760 gram voor 12 euro. De mooiste wol is over.


Klik hier om contact op te nemenMergellander Schapenwol

      


Mergellander schaap is een zuid nederlands heide schapenras. De wol wordt meer voor het vilten en vacht vilten gebruikt.
Foto 1: Een aanhangende vacht van 4300 gram. Deze heeft mooie lange lokken en is heel mooi voor vacht vilten.De vieze wol is er zoveel mogelijk afgehaald.De vacht kost 40 euro.

Foto : 2 en 3 Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenMerino Schapenwol

    


Nederlandse Merino schapenwol is zeer fijn van micron en is te gebruiken voor het spinnen en vilten.
Foto 1: Zachte fijne merino wol van Nederlandse schapen. De wol is uitgezocht en de mooiste wol is over. Per 250 gram kost de wol 10 euro. Te gebruiken voor spinnen en vilten. Foto 2: Baby merinowol = 1 e schering . Deze wol is zeer fijn van structuur. Er zit vrijwel geen verontreiniging in ,maar wel heeft de wol donkere punten.Dit gaat er met wassen uit.De wol kost 12,50 per 250 gram.1 kilo gereserveerd.


Klik hier om contact op te nemenSolognote Schapenwol

      


Solognote schaap is een frans ras met een mooie kleur. De wol is goede spinwol en viltwol. Wel zit in de wol wat rode of bruine kemphaartjes.

Foto 1 :Een mooie aanhangende vacht van 1780 gram voor 27,50 euro.
Tevens nog 1 van 1200 gram voor 17,50 euro en van 1915 gram voor 24,50 euro.Beide ook mooie vachten en aan 1 .
Foto 2:Een zachte vacht om zo te verspinnen. De vacht is uitgezocht en de mooiste wol is over. De vacht weegt 1355 gram en kost 22,50 euro.

Foto 3:Een zachte beigecamel achtige vacht van 1195 gram.De mooiste wol is over en de wol kan zo worden versponnen. De vacht kost21,50.Klik hier om contact op te nemenWensleydale schapenwol

      


Wensleydalewol is met name geschikt voor het vilten en voor poppenhaar e.d. Sommige vachten kunnen worden ook versponnen .
Foto 1: Mooie verse wensleydalewol van een 3 e schering met mooie fijne krulletjes. Per 100 gram kost de wol 4,95 euro.

Foto 2:Een witte krullenvacht van een 2 e schering. De krulletjes kosten 5 euro per 100 gram.
Foto 3: Een mooie grijs zwarte vacht met hier en daar wat grijsbeige erin. De krulletjes kosten 4,95 euro per 100 gram.


Klik hier om contact op te nemenGotlandpels schapenwol

      


Gotlandpels schapenwol heeft vaak mooie krulletjes en kan na het kaarden goed mee worden gesponnen. Ook het vilten met deze wol wil heel goed.
Foto 1 :Mooie gemeleerde krulletjes wol voor spinnen en vilten. Per 100 gram kosten de krulletjes 3,50 euro.

Foto 2 en 3:Een mooie gekleurde krulletjes vacht van 1240 gram. Alleen de mooiste wol is over en de krulletjes kosten 3,50 per 100 gram.


Klik hier om contact op te nemenViltpakket met 4 soorten viltwol

  


Een viltpakket met 4 verschillende soorten wol om te vilten. Het pakket bestaat uit: Links boven 520 gram bruine zachte veluwsheideschaap wol, Rechts boven 575 gram donkere ouessant wol, links onder 615 gram in grijstinten herdwick wol, Rechts onder 505 gram racka lokkenwol, Samen 2215 gram mooie viltwol voor 32 euro.


Klik hier om contact op te nemenWalliser Schwarznase schapenwol

      


Walliser Schwarznase wol is wol om te vilten en de lamswol voor het spinnen ook. Deze is zacht ,als de schapen ouder worden, wordt het wat hardere wol.
Foto 1: Een mooie losse krullenvacht van 2815 gram. De wol is geschoond en kost 2,50 per 100 gram.

Foto 2: 905 gram lams wol met mooie krulletjes.De vacht kost 25 euro .

Foto 3: Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenNoord Hollander schapenwol

      


Noord Hollander schapenwol is van oorsprong een kruising van texelaar en een Fins ras. Als de wol meer de eigenschap heeft van het Finse ras dan is het wol met veel krimp ,lang en zacht. Dan is de wol ook goed viltbaar.
Foto 1: Nieuwe gesorteerde vachten komen er weer aan.


Klik hier om contact op te nemenBlue du Maine Schapenwol

      


Blue du maine is een Frans melkschaap met meestal wel lange wol die je zo kan verspinnen.
Foto 1:Een vachtje van 895 gram met alleen de mooiste wol nog over en kost 13 euro. Deze dient te worden gekaard.

Foto 2: 880 gram zo spinbare wol,die aardig zacht is. Het portie kost 13 euro.

Foto 3:Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenCoburgerfuchs Schapenwol

      


Coburger fuchs schapenwol is wat beige creme van kleur. De jonge dieren zijn het donkerst roodbeige. Meestal zit er in de wol nog wat bruine of rode haartjes. De wol kan goed worden versponnen en voor het vilten is deze wol ook geschikt.
Foto 1:Een mooie vacht om zo te verspinnen. De wol is zacht en lang van structuur met een mooie kleur. De vacht is gesorteerd en weegt 1395 gram voor 22,50 euro.

Foto 2:Een zachte zo te verspinnen vacht met alleen de mooiste wol nog over.De vacht weegt 1720 gram voor 26 euro.
Foto 3: Een zo te verspinnen vacht van 1760 gram . Alleen de mooiste wol is over en de wol kost 27,50 euro.
Tevens nog een grote globaal uitgezochte vacht. De vieze wol is er zoveel mogelijk uitgehaald en de vacht weegt 1125 gram voor 12,50 euro. Deze is zo te verspinnen. De kleur is als foto 3.
Ook nog een mooie dikke vacht voor vacht vilten. De wol is aanhangend en in de nek vervilt. Er zit achter opzij een scheurtje ,maar dat kan goed aan elkaar worden gevilt. De vacht kost 19 euro en weegt 1845 gram.


Klik hier om contact op te nemenZwartbles Schapenwol

      


Zwartbles schapenwol is geschikt om te verspinnen en met de lamsvachten kan ook worden gevilt.
Foto 1 : Een zachte lamsvacht van 1695 gram. alleen de mooiste wol is over en de vacht kost 30 euro.

Foto 2 :Een zachte lams vacht van 2105 gram. De wol is zo spinbaar en de wol kost 35,50 euro.

Foto 3:Een aardige zachte vacht van 1990 gram voor 30 euro.Deze vacht is ook gesorteerd.


Klik hier om contact op te nemenHampshire down schapenwol

    


Hampshiredown wol is meer een spinwol. Je kunt er ook wel mee vilten,maar het duurt wat langer voordat het vilt is.Ook is de wol fijn van structuur en daarom mooi zacht. De stapellengte van dit ras is meestal niet zo heel erg lang en ik raad aan om deze eerst te kaarden ,dan spint het mooi weg.
Foto 1: Een mooie zachte lamsvacht van 1890 gram met alleen de mooiste wol nog over. De wol is zo te verspinnen en kost 34 euro.

Foto 2: Een zachte lamsvacht van 1100 gram ,maar deze aanbeveel ik te kaarden. De stapellengte is niet zo lang, maar wel veel krimp erin.De vacht kost 17 euro en de mooiste wol is over.


Klik hier om contact op te nemenOuessant Schapenwol

      


Ouessant schapenwol is afkomstig van kleine Franse schaapjes. Er zijn veel verschillende kleuren en ook kwaliteiten, zachte en ruige vachtjes. Het is goede viltwol en sommige vachtjes kun je ook goed verspinnen.
Foto 1: Losse wol in een beige kleur van 1020 gram voor 15 euro. Alles is bruikbaar.

Foto 2:Een vachtje van 600 gram voor spinnen of vilten. De wol is geschoond en de wol is vrij zacht. De vacht kost 9 euro.

Foto 3:Een zacht vachtje van 675 gram met overwegend losse wol voor 10 euro.
Van dit ras heb ik nog wat vachten liggen voor vacht vilten in verschillende kleuren.


Klik hier om contact op te nemenDuitse Schwarzkopf schapenwol

      


Duitse Schwarzkopf schaap heeft veel engels bloed erin. Dat is te zien aan de structuur van de vacht , mooi gestapeld ook en lijkt op hampshire down en clunforrest. De wol is aardig zacht en stevig. Mooi voor kabeltruien e.d.
Foto 1 en 2:Verkocht

Foto 3: Een hele mooie zachte vacht met een lange stapellengte wel. Alleen de mooiste wol is over,maar er kan nog een dennennaaldje inzitten hier of daar. De vacht weegt 1750 gram en kost 27 euro.


Klik hier om contact op te nemenSuffolk schapenwol

      


Suffolk schapenwol een goede spin en viltwol.
Foto 1: Uitverkocht.


Klik hier om contact op te nemenDuits Melkschapenwol

  


In Duitsland hebben ze ook gekleurde melkschapen. Mooie lange wol en aardig zacht.
Foto 1:EEn mooie bruine kleur wol met een mooie stapellengte en is zo verspinbaar. De vacht weegt 1520 voor 24 euro.


Klik hier om contact op te nemenPommersche Landschapenwol

    


Dit is een Duits schapenras met mooie tinten grijs. De wol is best zacht en geschikt voor spinnen en vilten. % Foto 1: Verkocht.

Foto 2: Een zachte vacht van 1240 gram. Ook in een mooie grijze kleur met de mooiste wol.Deze vacht kost 22 euro.


Klik hier om contact op te nemenDevon & Cornwall Schapenwol

    


Deze Devon & Cornwall schapenwol is een grove wolsoort in lokken vorm. Mooi om de lokken voor het vilten te gebruiken. De wol verft ook mooi aan. Je zou er ook mee kunnen spinnen na het kaarden voor tapijt e.d.
Foto 1:Een mooie lokken vacht .Je kunt met deze grote grove lokken een kleed maken ,door ze mee te vilten. De lokken kosten 5 euro per 250 gram.

Foto 2:Een voorbeeld van de geverfde lokken ook verkrijgbaar per zakje van 50 gram voor 5,95 euro. Ook in geel en roodtinten. Foto op aanvraag.Klik hier om contact op te nemenRacka schapenwol

    


Racka schapen komen van oorsprong uit Hongarije. De schapen hebben bijzondere horens en de wol is lang ,soms wat krullend. Het is meer een viltwol . Je kunt er mooie dingen van maken.
Verkocht.


Klik hier om contact op te nemen