Schapenwol

Chamoise schapenwol

      


Charmoise schapenwol is zeer compact en zacht. Het ras is een kruizing van een Frans landschaap met een Romney schaap.De wol is niet zo erg een goede viltwol.
Foto 1: Een lamsvacht van 1610 gram . Alleen de mooiste wol is over en de vacht kost 32 euro.

Foto 2: Een zacht lams vachtje van 870 gram voor 14,50.

Foto 3: Een portie lams wol van 575 gram voor 9,50 euro.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Chamoise schapenwolFriesmelk schapenwol

      


Friese melkschapenwol is meestal vrij lange witte wol.[als ze niet 2x per jaar scheren of worden gemolken] De wol is geschikt om te verspinnen , vooral voor beginners, ook voor vilten is de wol geschikt.
Foto 1:Een portie lange wol om zo te verspinnen. Ook voor beginners. De wol is aardig zacht en de mooiste wol is over. Het portie van 1650 gram voor 29,50 euro

Foto 2:Mooie lange wol om zo te verspinnen. De vacht is gesorteerd en weegt 1950 gram en kost 35 euro.

Foto 3:955 gram aardige zachte wol van gewone mooie lengte voor 14,50 euro.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Friesmelk schapenwolHampshire down schapenwol

    


Hampshiredown wol is meer een spinwol. Je kunt er ook wel mee vilten,maar het duurt wat langer voordat het vilt is.Ook is de wol fijn van structuur en daarom mooi zacht. De stapellengte van dit ras is meestal niet zo heel erg lang en ik raad aan om deze eerst te kaarden ,dan spint het mooi weg.
Foto 1: Een mooie zachte lamsvacht van 1890 gram met alleen de mooiste wol nog over. De wol is zo te verspinnen en kost 34 euro.

Foto 2: Een zachte lamsvacht van 860 gram voor 14 euro.Alleen de mooiste wol is over.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Hampshire down schapenwolFlevolander Schapenwol

      


Flevolander schapenwol is fijn van structuur [ zo 23-26 micron]en lijkt wel wat op merino en shetland.Ook voor baby truitjes e.d ,want de wol prikt niet. De wol is zacht en kan gebruikt worden voor het spinnen en vilten. Vooral de fijne kroes krulletjes Geeft een heel mooi effect met het vilten,de kroes blijft zichtbaar in het vilt,heel apart. De vachten zien er wat smoezelig uit ,maar na het wassen wordt de wol ecru van kleur.
Foto 1:1840 gram zeer zachte aardige lange wol. Alleen de mooiste wol is over en de vacht kost 36 euro.

Foto 2:Een in stukken een licht aanhangende vacht van 615 gram. Er kan zowel mee gevilt als gesponnen mee worden. De wol heeft een kroesstructuur,mooi voor het vilten. Voor spinnen dient de wol worden gekaard.Alleen de mooiste wol is over en de vacht kost 14 euro.

Foto 3:Een vacht van 1270 gram . De vieze wol is eraf gehaald en er zit vrijwel geen hooi e.d meer in.De vacht kost 22 euro.
Tevens nog portie van 1160 gram voor 23,50 euro .


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Flevolander SchapenwolBlauwe Texelaar schapenwol

      


De blauwe texelaar heeft meestal mooie bruin grijs tinten vachten. De wol is geschikt om te spinnen en vilten.
Foto 1:Lamswol vacht van 1325 gram wol in grijstinten voor 20 euro.

Foto 2:Een zachte lamsvacht in bruin grijs tinten van 2000 gram . De vacht is globaal geschoond,maar er zit vrijwel geen vieze en kontwol meer in ook geen hooi e.d.De vacht kost 18 euro. Goede foto komt eraan. Gereserveerd.

Foto 3:Een grijstinten vacht van 1030 gram met alleen de mooiste wol nog over. De vacht kost 15 euro.
Nog een zeer zachte lamsvacht van 1285 gram voor 22 euro. De wol is bruingrijs van kleur en de mooiste wol is over.Foto op aanvraag.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Blauwe Texelaar schapenwolBlue du Maine Schapenwol

      


Blue du maine is een Frans melkschaap met meestal wel lange wol die je zo kan verspinnen.
Foto 1:Een 2 e schering vacht van 600 gram met alleen de mooiste wol nog over en kost 38 euro. Zo te verspinnen.

Foto 2: 1155 gram voor 19,50 euro. Lamswol en ook alleen nog mooie wol.Gereserveerd.

Foto 3:Een zachte lams vacht van 1535 gram. Alleen de mooiste wol is over en de vacht kost 25 euro.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Blue du Maine SchapenwolLeicester Longwol schapenwol

      


Leicester Longwool is geschikt om er mee te vilten en voor poppen e.d. Met name de krulletjes in verschillende kleuren. De lichtere vachten zijn soms iets grover van struktuur ,maar nog best zachte wol . De wol kan ook worden gebruikt om te spinnen. Ook voor sokken is de grovere wol goed geschikt.De vachten zijn geschoond en de mooiste krullen zijn over.
Foto 1: Een mooie licht grijze ,grijze krullen vacht.Alleen de mooiste wol is over. Per 100 gram kosten de krulletjes 5 euro.

Foto 2: Een mooie ecru krulletjes vacht. De wol kost per 100 gram 3,95 euro. Nog 625 gram in voorraad.

Foto 3: Verkocht.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Leicester Longwol schapenwolMerino Schapenwol

    


Nederlandse Merino schapenwol is zeer fijn van micron en is te gebruiken voor het spinnen en vilten.
Foto 1: Zachte fijne merino wol van Nederlandse schapen. De wol is uitgezocht en de mooiste wol is over. Per 250 gram kost de wol 10 euro. Te gebruiken voor spinnen en vilten. Foto 2: Baby merinowol = 1 e schering . Deze wol is zeer fijn van structuur.Er zit vrijwel geen verontreiniging in ,maar wel heeft de wol donkere punten.Dit gaat er met wassen uit.De wol kost 12,50 per 250 gram.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Merino SchapenwolClunforrest schapenwol

      


Clunforrest schapenwol is zowel voor het spinnen als voor het vilten geschikt.De wol is over het algemeen mooi zacht en na het wassen wordt de wol ook vrij wit.
Foto 1:970 gram globaal uitgesorteerde wol voor 10 euro en 835 gram voor 10 euro

foto 2: Een zacht vachtje van 1095 gram voor 17 euro. Alleen de mooiste wol nog over.De wol is zo te verspinnen.

Foto 3:Een zachte lamsvacht van 1505 gram ,met de mooiste wol nog over.De vacht kost 25 euro.Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Clunforrest schapenwolRouge de l quest

      


Dit is een Frans schapenras met mooie wol. geschikt voor spinnen en vilten.
Foto 1en 2 :Verkocht.

Foto 3:Een lams vachtje van 760 gram voor 12 euro.De mooiste wol is over.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Rouge de l questDevon & Cornwall Schapenwol

    


Deze Devon & Cornwall schapenwol is een grove wolsoort in lokken vorm. Mooi om de lokken voor het vilten te gebruiken. De wol verft ook mooi aan. Je zou er ook mee kunnen spinnen na het kaarden voor tapijt e.d.
Foto 1:Een mooie lokken vacht .Je kunt met deze grote grove lokken een kleed maken ,door ze mee te vilten. De lokken kosten 5 euro per 250 gram.

Foto 2:Een voorbeeld van de geverfde lokken ook verkrijgbaar per zakje van 50 gram voor 5,95 euro. Ook in geel en roodtinten. Foto op aanvraag.Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Devon & Cornwall SchapenwolKerry Hill schapenwol

      


Kerry Hill is veerkrachtige aardig lange wol.Geschikt voor spinnen en vilten.
Foto 1: Een zeer zachte lamsvacht van 1480 gram met alleen de mooiste wol nog over. De vacht kost 24 euro.

Foto 2en 3 : Verkocht.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Kerry Hill schapenwolOuessant Schapenwol

      


Ouessant schapenwol is afkomstig van kleine Franse schaapjes. Er zijn veel verschillende kleuren en ook kwaliteiten, zachte en ruige vachtjes. Het is goede viltwol en sommige vachtjes kun je ook goed verspinnen.
Foto 1: Losse wol in een beige kleur van 1020 gram voor 15 euro. Alles is bruikbaar.

Foto 2:Een vachtje van 600 gram voor spinnen of vilten. De wol is geschoond en de wol is vrij zacht. De vacht kost 9 euro.

Foto 3:Een zacht vachtje van 675 gram met overwegend losse wol voor 10 euro.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Ouessant SchapenwolCoburgerfuchs Schapenwol

      


Coburger fuchs schapenwol is wat beige creme van kleur. De jonge dieren zijn het donkerst roodbeige. Meestal zit er in de wol nog wat bruine of rode haartjes. De wol kan goed worden versponnen en voor het vilten is deze wol ook geschikt.
Foto 1:Een mooie vacht om zo te verspinnen. De wol is zacht en lang van structuur met een mooie kleur. De vacht is gesorteerd en weegt 1375 gram voor 22,50 euro.

Foto 2:Een zachte zo te verspinnen vacht met alleen de mooiste wol nog over.De vacht weegt 1720 gram voor 26 euro.
Foto 3: Een zo te verspinnen vacht van 1600 gram . Alleen de mooiste wol is over en de wol kost 24 euro.
Tevens nog een grote globaal uitgezochte vacht. De vieze wol is er zoveel mogelijk uitgehaald en de vacht weegt 1125 gram voor 12,50 euro. Deze is zo te verspinnen. De kleur is als foto 3.
Ook nog een mooie dikke vacht voor vacht vilten. De wol is aanhangend en in de nek vervilt. Er zit achter opzij een scheurtje ,maar dat kan goed aan elkaar worden gevilt. De vacht kost 19 euro en weegt 1845 gram.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Coburgerfuchs SchapenwolWensleydale schapenwol

      


Wensleydalewol is met name geschikt voor het vilten en voor poppenhaar e.d. Sommige vachten kunnen worden ook versponnen .
Foto 1: Mooie verse wensleydalewol van een 3 e schering met mooie fijne krulletjes. Per 100 gram kost de wol 4,95 euro.

Foto 2:Een witte krullenvacht van een 2 e schering. De krulletjes kosten 5 euro per 100 gram.
Foto 3: Een mooie grijs zwarte vacht met hier en daar wat grijsbeige erin. De krulletjes kosten 4,95 euro per 100 gram.
Tevens een vacht die makkelijk te kaarden spinnen is in een grijs bruine kleur. Deze weegt 1270 gram voor 48 euro. Zeer zachte wol en alleen de moiste wol is over.Foto op aanvraag.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Wensleydale schapenwolWalliser Schwarznase schapenwol

      


Walliser Schwarznase wol is wol om te vilten en de lamswol voor het spinnen ook. Deze is zacht ,als de schapen ouder worden, wordt het wat hardere wol.
Foto 1: Een mooie losse krullenvacht van 2815 gram. De wol is geschoond en kost 2,50 per 100 gram.

Foto 2: 905 gram lams wol met mooie krulletjes.De vacht kost 25 euro.

Foto 3: Verkocht.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Walliser Schwarznase schapenwolRomney Schapenwol

    


Romney schaap is een engels ras met goede spin en vilt eigenschappen.De wol is lokkerig en mooi lang van lengte.
Foto 1:Verkocht.

Foto 2: Een zachte vacht van 2585 gram met een hele lange stapellengte. De wol is zo te verspinnen ,ook voor beginners. De vacht is een 2 e schering en is gesorteerd. De vacht kost per kilo 20 euro.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Romney SchapenwolDuitse Schwarzkopf schapenwol

      


Duitse Schwarzkopf schaap heeft veel engels bloed erin. Dat is te zien aan de structuur van de vacht , mooi gestapeld ook en lijkt op hampshire down en clunforrest. De wol is aardig zacht en stevig. Mooi voor kabeltruien e.d.
Uitverkocht.
Alleen nog te koop in gekaarde gewassen wol


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Duitse Schwarzkopf schapenwolPommersche Landschapenwol

    


Dit is een Duits schapenras met mooie tinten grijs. De wol is best zacht en geschikt voor spinnen en vilten. % Foto 1 en 2: Verkocht. Alleen nog te koop in gekaarde gewassen wol in verschillende grijs tinten.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Pommersche LandschapenwolLunebergse heideschapenwol

      


Lunebergse heideschaap is zeer langharig van wol met een zachte onderwol die goed vilt.Hier kun je mooie dingen van vilten.Ook kan er mee worden gesponnen,maar dan als een project voor meubelbekleding.
Foto 1 Verkocht.

Foto 2 :Verkocht.

Foto 3:Een vacht van 2925 gram voor 20,50 euro. Zachte uitgezochte lichte wol plus lange creme beige wol. Mooi voor vilten.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Lunebergse heideschapenwolSkudde Schapenwol

    


Skudde schapenwol is een viltwol. De meeste vachten zijn harig en mooi voor het vacht vilten ook.
Foto 1:EEn vervilte aanhangende vacht van 1480 gram met mooie blonde lokjes. Mooi om deze te vacht vilten. De vieze wol is eraf gehaald en de vacht kost 22,50 euro.

Foto 2 is verkocht.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Skudde SchapenwolDrents Heide Schapenwol

    


Drentsheide schapenwol is een viltwol, je kunt erwel mee spinnen ,maar de wol blijft meestal wat prikkerig. Je kunt in het werkstuk wel een voering zetten. Dat kan heel goed voor een vest of hes.Ook geschikt voor vilten en vacht vilten
Foto 1 : Mooie aanhangende wat gekleurde vacht van 1375 gram. Mooi om deze te vacht vilten.De vacht kost 20 euro.

Foto 2:Een mooie aanhangende vervilte lokken vacht voor vacht vilten. De vieze wol is eraf gehaald en de vacht weegt 1260 gram voor 17,50 euro.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Drents Heide SchapenwolNoord Hollander schapenwol

      


Noord Hollander schapenwol is van oorsprong een kruising van texelaar en een Fins ras. Als de wol meer de eigenschap heeft van het Finse ras dan is het wol met veel krimp ,lang en zacht. Dan is de wol ook goed viltbaar.
Foto 1: Een hele zachte witte vacht met een mooie stapellengte. Alleen de mooiste wol is over en de vacht weegt 1050 gram voor 21 euro.

Foto 2: Een 2 e schering vacht met ook alleen de mooiste wol nog over.Mooie lange zachte wol. De vacht weegt 1560 gram en kost 31 euro.

Foto 3: Een mooie zeer zachte lamsvacht van 1865 gram.Deze wol is zeer fijn en heeft veel krimp. Alleen de mooiste wol is over en de vacht kost € 40 euro.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Noord Hollander schapenwolShetland Schapenwol

      


Shetland schapenwol is wol met een zeer fijne structuur en is daarom ook heel zacht. Het is wol voor het spinnen en vilten.
Foto 1::Een vachtje in cremewit wat grovere wol van 1095 gram. Alleen de mooiste wol is over en de vacht kost 16 euro.

Foto 2: Een vacht van een kruizing shetland swifter. De wol is lang van lengte en zo spinbaar. Het karakter/structuur van de wol is meer shetland. De kleur is ecru en de vacht weegt 1805 gram. Alleen hier ook de mooiste wol nog over en de vacht kost 29 euro.Tevens nog een portie van 1465 gram voor 23 euro. Deze wol heeft veel krimp. Goede foto komt eraan en anders op aanvraag even.

Foto 3:Donkerbruine vacht van 1525 gram voor 38 euro. Mooie fijne wol ook. Ook een vacht in bruin grijs van 1455 gram voor 34 euro en grijs 1310 gram voor 27,50. Dit is ook mooie zachte wol en alleen de mooiste wol is over ook.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Shetland SchapenwolKarakul Schapenwol

      


Het ras Karakul is van oorsprong Russisch Afghaans. Het is een middelgroot ras en de wol wordt meer voor vilten gebruikt.
Uitverkocht.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Karakul SchapenwolSolognote schapenwol

      


Solognote schaap is een frans ras met een mooie kleur. De wol is goede spinwol en viltwol. Wel zit in de wol wat rode of bruine kemp haartjes.

Foto 1 :Een zachte vacht van 1165 gram.Mooie kleur en de mooiste wol is over. De vacht kost 18 euro.

Foto 2 : Een blond beige vacht met alleen de mooiste wol nog over voor 22 euro. De vacht weegt 1280 gram. De wol is zo wel te verspinnen.

Foto 3:Een beige achtige vacht van 1095 gram. De wol is zo te verspinnen en mooi zacht ook. De vacht kost 18 euro en de mooiste wol is over.Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Solognote schapenwolHerdwick schapenwol

      


De vacht van een herdwick is opgebouwd in wolhaar en kemp ,wat de vacht een mooi structuur geeft voor het viltwerk.Spinnen kan ook ,maar dan voor tapijt,kussens e.d.
Foto 1:Een grijze aanhangende vacht voor het vacht vilten. Er zit een scheur in de rug ,maar dat gaat met vilten weer goed aan elkaar . De vacht weegt 1545 gram en kost 15 euro.

Foto 2:1025 gram lamswol voor 8,50 euro.Stukken met roestpunten. Er zit nog hier en daar wat hooi in.

Foto 3: 4 stukken aanhangende vervilte wol.Het portie weegt 920 gram voor 5 euro .


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Herdwick schapenwolGotlandpels schapenwol

      


Gotlandpels schapenwol heeft vaak mooie krulletjes en kan na het kaarden goed mee worden gesponnen. Ook het vilten met deze wol wil heel goed.
Foto 1 :Mooie gemeleerde krulletjes wol voor spinnen en vilten. Per 100 gram kosten de krulletjes 3,50 euro.

Foto 2:Een mooie gekleurde krulletjes vacht van 1240 gram . Alleen de mooiste wol is over en de krulletjes kosten 3,50 per 100 gram. Foto 3: Verkocht.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Gotlandpels schapenwolZwartbles schapenwol

      


Zwartbles schapenwol is geschikt om te verspinnen en met de lamsvachten kan ook worden gevilt.
Foto 1 : Een zachte lamsvacht van 1545 gram. alleen de mooiste wol is over en de vacht kost 27 euro.

Foto 2 :1800 gram lamswol voor 28 euro. Mooie wol om zo te verspinnen.

Foto 3:Een aardige zachte vacht van 1990 gram voor 30 euro.Deze vacht is ook gesorteerd.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Zwartbles schapenwolSpinpakket 4 x nederlandse wol

  


Een spinpakket met 4 nederlandse soorten schapenwol. Het pakket bestaat uit: Links boven 750 gram zwartbles wol, Rechtsboven 530 gram nederlands bonte schapenwol, Links onder 685 gram swifter wol, Rechts onder 460 gram blauwe texelaar wol. Allemaal mooie wol en alles is spinbaar. Het pakket weegt samen 2405 gram en kost 37,50 euro.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Spinpakket 4 x nederlandse wolMerino longwol

  


Merino longwol is een kruizing van een merino met een leicesterlongwol schaap. Het resultaat is mooie merinoachtige wol met een lange stapellengte en zo te verspinnen. De wol kost 18 per 500 gram.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Merino longwolSwifter Schapenwol

      


Swifter schapenwol is een goede spinwol en een matige viltwol.
Foto 1:Een mooie zeer zachte lams vacht 1130 gram voor 23 euro. De wol heeft veel krimp.De mooiste wol is over en de wol heeft een lange stapellengte.

Foto 2:Een zachte lamsvacht van 1470 gram voor 29,50 euro. Bij deze is ook alleen de mooiste wol nog over.

Foto 3: Een lamsvacht van 1500 gram . Mooie lange wol en de vacht kost 30 euro.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Swifter SchapenwolMergellander Schapenwol

      


Mergellander schaap is een zuid nederlands heide schapenras. De wol wordt meer voor het vilten en vacht vilten gebruikt.
Tijdelijk uitverkocht.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Mergellander SchapenwolWitte Texelaar schapenwol

      


Witte Texelaar wol wordt gebruikt om ermee te spinnen.

Foto 1: Een mooie zachte vacht van 1760 gram. De wol is van mooie lengte en zo te verspinnen. Alleen de mooiste wol is over en deze kost 31,50 euro.

Foto 2: Verkocht,

Foto 3: Een mooie zachte vacht van een kruising schaap van 1095 gram. De wol raad ik aan om te kaarden en de mooiste wol is over . De vacht kost 17 euro.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Witte Texelaar schapenwolNederlands Bonte Schapenwol

      


Nederlands bonte schapenwol wordt gebruikt meer om te spinnen,maar vilten kan eventueel ook. Als je deze wol kaard krijg je een mooi gemeleerd effect, wat mooie garens opleveren.

Foto 1:Een zwart witte vacht met een mooie stapellengte van 2470 gram. Alleen de mooiste wol is over en de vacht kost 40 euro.

Foto 2:Zwart witte vacht ,zo te verspinnen. Bijna lamswol en lang.2 kilo voor 30 euro.

Foto 3:Een zachte grijs bruine bonte vacht van 1290 gram. Alleen de mooiste wol is over en de vacht kost 17 euro.
Tevens een zak van 2 kilo voor 12,50 euro en een zak zeer zachte lamswol van 1,5 kilo voor 12,50 euro. De wol is zoveel mogelijk uitgezocht.Er kan hier en daar een hooitje in zitten ,maar dat is niet veel.De vieze wol is er uit gehaald.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Nederlands Bonte SchapenwolDuits Melkschapenwol

  


In Duitsland hebben ze ook gekleurde melkschapen. Mooie lange wol en aardig zacht.
Voorlopig uitverkocht.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Duits MelkschapenwolRyeland schapenwol

      


Ryelandschapenwol is meer een spinwol,maar vilten kan ook wel met de wat fijndere vachten. De wol heeft veel krimp ,wat een luchtig breiwerk geeft.Deze wol is een zachte wolsoort en geschikt voor kindertruitjes e.d van te maken.
Uitverkocht.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Ryeland schapenwolSchoonerbeeker schapenwol

      


Schoonebeeker wol is met zijn mooie lokken over het algemeen meer een viltwol en verft ook mooi aan.Er zijn zo af en toe wat zachte vachten bij die geschikt zijn om te verspinnen.
Foto 1: Een grote lokkenvacht . Mooi met vilten om er toefen in te verwerken.De wol kost 10 per 500 gram.

Foto 2 en 3:Verkocht.Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Schoonerbeeker schapenwolDuitse Heidschnucke schapenwol

      


Duitse heidschnucke wol is goede viltwol,vooral de kleuren en de lokken kunnen heel mooi verwerkt worden.Ook voor vachtvilten zijn deze heel geschikt als er veel onderwol inzit.
Tijdelijk uitverkocht.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Duitse Heidschnucke schapenwolVeluwsheide Schapenwol

      


Veluwsheide schapenwol is een harde wol soort. Je kunt er goed mee vilten,maar ook spinnen. Van het spinwerk kun je vesten/jassen die gevoerd zijn maken of tassen ,vloerkleed e.d.
Foto 1:Uitverkocht.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Veluwsheide SchapenwolBlue Faced Leicester Schapenwol

      


Blue Faced Leicester is hele fijne kroes wol . Mooi om in viltwerk te verwerken. Het spinnen gaat wat lastiger,omdat het kaarden van deze krulletjes moeilijk gaat.
Foto 1:Uitverkocht.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Blue Faced Leicester SchapenwolViltpakket met 4 soorten viltwol

  


Een viltpakket met 4 verschillende soorten wol om te vilten. Het pakket bestaat uit: Links boven 520 gram bruine zachte veluwsheideschaap wol, Rechts boven 575 gram donkere ouessant wol, links onder 615 gram in grijstinten herdwick wol, Rechts onder 505 gram racka lokkenwol, Samen 2215 gram mooie viltwol voor 32 euro.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Viltpakket met 4 soorten viltwolSuffolk schapenwol

      


Suffolk schapenwol een goede spin en viltwol.
Foto 1: Uitverkocht.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Suffolk schapenwolRacka schapenwol

    


Racka schapen komen van oorsprong uit Hongarije. De schapen hebben bijzondere horens en de wol is lang ,soms wat krullend. Het is meer een viltwol . Je kunt er mooie dingen van maken.
Verkocht.


Interesse? Stuur een mail naar: wolplantage@outlook.com met als onderwerp: Racka schapenwol