Schapenwol

Mergellander Schapenwol

      


Mergellander schaap is een zuid nederlands heide schapenras. De wol wordt meer voor het vilten en vacht vilten gebruikt.
Foto 1 en 2:Verkocht.

Foto 3: Een grote aanhangende vacht van 3500 gram.Deze heeft wat mooie fijne lokjes en kost 32,50 euro.


Klik hier om contact op te nemenDuitse Heidschnucke schapenwol

      


Duitse heidschnucke wol is goede viltwol,vooral de kleuren en de lokken kunnen heel mooi verwerkt worden.Ook voor vachtvilten zijn deze heel geschikt als er veel onderwol inzit.
Foto 1:Verkocht.

Foto 2: Een aanhangende vervilte vacht van 1795 gram . De vacht heeft een paat scheurtjes ,maar dat komt met vilten wel aan elkaar. De vacht kost 17,50 euro.

Foto 3:Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenBlauwe Texelaar schapenwol

      


De blauwe texelaar heeft meestal mooie bruin grijs tinten vachten. De wol is geschikt om te spinnen en vilten.
Foto 1:een zachte lamsvacht van 2025 gram met alleen de mooiste wol nog over.De kleur is grijszwart en zo te verspinnen.De vacht kost 30 euro.Gereserveerd.

Foto 2:Een antraciet kleurige vacht van 1080 gram voor 16 euro.Alleen de mooiste wol is over.De wol is zo te verspinnen.Goede foto komt eraan.

Foto 3:Een grijstinten vacht van 2200 gram met alleen de mooiste wol nog over. de vacht kost 31 euro.


Klik hier om contact op te nemenSchoonerbeeker schapenwol

    


Schoonebeeker wol is met zijn mooie lokken over het algemeen meer een viltwol en verft ook mooi aan.Er zijn zo af en toe wat zachte vachten bij die geschikt zijn om te verspinnen.
Foto 1:Verkocht.

Foto 2:Een uitgezochte vacht van 1935 gram .Deze is spinbaar en aardig zacht,maar voor vilten ook heel goed geschikt.De vacht kost 29,50.Klik hier om contact op te nemenLunebergse heideschapenwol

    


Lunebergse heideschaap is zeer langharig van wol met een zachte onderwol die goed vilt.Hier kun je mooie dingen van vilten.Ook kan er mee worden gesponnen,maar dan als een project voor meubelbekleding.
Foto 1 Een groot stuk vacht aanhangend met een bol losse wol erbij. Samen weegt de vacht 1040 gram voor 20 euro.

Foto 2 : Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenNoord Hollander Schapenwol

    


Noord Hollander schapenwol is van oorsprong een kruising van texelaar en een Fins ras. Als de wol meer de eigenschap heeft van het Finse ras dan is de wol met veel krimp ,lang en zacht. Dan is de wol ook goed viltbaar.
Foto 1: Foto 1:Een klein porie zachte wol van 700 gram. De mooiste wol is over en het portie kost 11 euro.Gereserveerd.

Foto 2: Een zachte vacht met veel krimp van 2260 gram. Hier is ook alleen de mooiste wol nog over en de vacht kost 38,50 euro.


Klik hier om contact op te nemenPommersche Landschapenwol

    


Dit is een Duits schapenras met mooie tinten grijs. De wol is best zacht en geschikt voor spinnen en vilten. % Foto 1: Een mooie grijze zo te verspinnen zachte vacht van 1470 gram. Alleen de mooiste wol is over en de vacht kost 26 euro.Gereserveerd.

Foto 2: Een zachte vacht van 1240 gram. Ook in een mooie grijze kleur met de mooiste wol.Deze vacht kost 22 euro.


Klik hier om contact op te nemenSwifter Schapenwol

      


Swifter schapenwol is een goede spinwol en een matige viltwol.
Foto 1:Een zachte vacht die ik aanraad om te kaarden.Alleen de mooiste wol is over. Deze weegt 885 gram voor 13,50 euro.

Foto 2:Verkocht.

Foto 3:Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenClunforrest schapenwol

      


Clunforrest schapenwol is zowel voor het spinnen als voor het vilten geschikt.De wol is over het algemeen mooi zacht en na het wassen wordt de wol ook vrij wit.
Foto 1:Een uitgezochte zachte vacht van 1725 gram. De vacht kost 27 euro.
foto 2 en 3:Verkocht.

Ik heb hier ook een aanhangende vacht van voor 20 euro. De vacht weegt 1750 gram. fotos op aanvraag.


Klik hier om contact op te nemenZwartbles Schapenwol

      


Zwartbles schapenwol is geschikt om te verspinnen en met de lamsvachten kan ook worden gevilt.
Foto 1:Een uitgezochte vacht van 2200gram. Lange zachte wol en de vacht kost 30 euro.

Foto 2:Een aanhangende vacht van 1015 gram voor 5 euro. De vacht heeft een gat ,maar dat kan wel aanelkaar worden gevilt.

Foto 3:Een lamsvacht van 1820 gram voor 25 euro.De zachtheid is wat minder dan de bovenste 2 ,maar de wol is wat langer van lengte.


Klik hier om contact op te nemenCoburgerfuchs Schapenwol

      


Coburger fuchs schapenwol is wat beige creme van kleur. De jonge dieren zijn het donkerst roodbeige. Meestal zit er in de wol nog wat bruine of rode haartjes. De wol kan goed worden versponnen en voor het vilten is deze wol ook geschikt.
Foto 1:Verkocht.

Foto 2:Een zachte zo te verspinnen vacht met alleen de mooiste wol nog over. De vacht weegt 1720 gram voor 26 euro.
Foto 3: Een zo te verspinnen vacht van 1760 gram . Alleen de mooiste wol is over en de wol kost 27,50 euro.
Tevens nog een grote globaal uitgezochte vacht. De vieze wol is er zoveel mogelijk uitgehaald en de vacht weegt 2850 gram voor 18 euro. Deze is zo te verspinnen. De kleur is als foto 3.


Klik hier om contact op te nemenFlevolander schapenwol

      


Flevolander schapenwol is fijn van structuur [ zo 23-26 micron]en lijkt wel wat op merino en shetland.Ook voor baby truitjes e.d ,want de wol prikt niet. De wol is zacht en kan gebruikt worden voor het spinnen en vilten. Vooral de fijne kroes krulletjes Geeft een heel mooi effect met het vilten,de kroes blijft zichtbaar in het vilt,heel apart. De vachten zien er wat smoezelig uit ,maar na het wassen wordt de wol ecru van kleur.
Foto 1:Een licht aanhangende halve vacht van 1030 gram met mooie krulletjes voor 19 euro.Gereserveerd.

Foto2: Om te verspinnen een aardige zachte vacht met alleen de mooiste wol nog over voor 26 euro.De vacht weegt 1520 gram.

Foto 3: Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenShetland schapenwol

      


Shetland schapenwol is wol met een zeer fijne structuur en is daarom ook heel zacht. Het is wol voor het spinnen en vilten.
Foto 1:Een mooie kleur zachte shetland vacht met een mooie lengte en structuur. De vacht is uitgezocht en weegt 500 gram en kost 17,50.

Foto 2 :Een portie grijsbruine wol voor spinnen en vilten van 650 gram voor 13 euro. Alleen de mooiste wol is over .Tevens ook in deze kleur voor spinnen en vilten 570 gram voor 11 euro.
Foto 3: Een gemeleerde vacht van 1750 gram voor 25 euro. Gereserveerd.

Tevens nog een creme vacht voor het spinnen of eventueel voor vachtvilten voor 19 euro en vacht in 2 stukken voor 6 euro. Fotos op aanvraag.


Klik hier om contact op te nemenFriesmelk schapenwol

      


Friese melkschapenwol is meestal vrij lange witte wol.[als ze niet 2x per jaar scheren of worden gemolken] De wol is geschikt om te verspinnen , vooral voor beginners, ook voor vilten is de wol geschikt.
Foto 1: Een zachte lamsvacht van 1770 gram met wat vieze punten. Met wassen gaat dat er makkelijk uit en de punten blijven lichtelijk gelig. Met verven geeft dat een mooi resultaat. De mooiste wol is over en de vacht kost 27 euro.

Foto 2:Ook een zachte lamsvacht van 1210 gram met wat vieze punten. Met wassen gaat dat er makkelijk uit en de punten blijven lichtelijk gelig. De mooiste wol is over en de vacht kost 19 euro. Goede foto komt eraan .De wol ziet er zo uit als foto 1.

Foto 3:Een zachte vacht met overwegend lange wol om zo te verspinnen. De vacht bevat alleen de mooiste wol nog en weegt 2500 gram. Per 500 gram komt de wol op 6,50 euro of de hele vacht voor 40 euro.


Klik hier om contact op te nemenBrits schapenwol pakket

  


Brits schapenwol pakket van 1250 gram met 4 soorten wol. Het pakket bestaat uit: 250 gram leicesterlong lamswol, 415 gram hampshire down wol, 215 gram kerry hill wol 370 gram shetlandwol. Allemaal mooie wol om te spinnen en op de hampshire down na ook te vilten. Het pakket kost 26,50 euro.


Klik hier om contact op te nemenHampshire down schapenwol

      


Hampshiredown wol is meer een spinwol. Je kunt er ook wel mee vilten,maar het duurt wat langer voordat het vilt is.Ook is de wol fijn van structuur en daarom mooi zacht. De stapellengte van dit ras is meestal niet zo heel erg lang en ik raad aan om deze eerst te kaarden ,dan spint het mooi weg.
Foto 1 en 2 :Verkocht.

Foto 3: Een mooie zachte vacht. De wol dient te worden gekaard. De vacht weegt 1280 gram en de mooiste wol is nog over.De vacht kost 20 euro.


Klik hier om contact op te nemenGotlandpels schapenwol

      


Gotlandpels schapenwol heeft vaak mooie krulletjes en kan na het kaarden goed mee worden gesponnen. Ook het vilten met deze wol wil heel goed.
Foto 1 :Mooie zachte krulletjes wol [jong dier]voor spinnen en vilten. Per 100 gram kosten de krulletjes 3,50 euro.

Foto 2: Een zeer donker grijze lamsvacht met mooie krulletjes van 1500 gram. De wol is geschoond en kost 3,50 per 100 gram.

Foto 3:Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenWensleydale Schapenwol

      


Wensleydalewol is met name geschikt voor het vilten en voor poppenhaar e.d. Sommige vachten kunnen worden ook versponnen .
Foto 1: Mooie verse wensleydalewol van een 3 e schering met mooie fijne krulletjes. Per 100 gram kost de wol 4,95 euro.

Foto 2:Een witte krullenvacht van een kruising schaap .De krulletjes kosten 3,75 per 100 gram. Goede foto komt eraan.Ondertussen nog maar een paar ons ervan over.
Foto 3: Een mooie grijs zwarte vacht met hier en daar wat grijsbeige erin. De krulletjes kosten 4,95 euro per 100 gram.


Klik hier om contact op te nemenWitte Texelaar schapenwol

      


Witte Texelaar wol wordt gebruikt om ermee te spinnen.

Foto 1: Een zeer zachte vacht van 1055 gram. De mooiste wol is over ,maar dient te worden gekaard. De vacht kost 17,50 euro.

Foto 2:Een kruizing vachtje van 1090 gram voor 13,50 euro.Deze bevat de ook alleen de mooiste wol. Goede foto komt eraan.

Foto 3:Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenRomny Schapenwol

  


Romny schaap is een engels ras met goede spin en vilt eigenschappen.De wol is lokkerig en mooi lang van lengte.
Foto 1:Uitverkocht.


Klik hier om contact op te nemenBlue Faced Leicester Schapenwol

      


Blue Faced Leicester is hele fijne kroes wol . Mooi om in viltwerk te verwerken. Het spinnen gaat wat lastiger,omdat het kaarden van deze krulletjes moeilijk gaat.
Foto 1: Een portie mooie wol van 465 gram voor 5,25 per 100 gram.

Foto 2:Een portie van 715 gram die ietsjes aanhangend is met mooie lokjes. De wol kost 5 euro per 100 gram.

Foto 3: Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenDuitse Schwarzkopf schapenwol

      


Duitse Schwarzkopf schaap heeft veel engels bloed erin. Dat is te zien aan de structuur van de vacht , mooi gestapeld ook en lijkt op hampshire down en clunforrest. De wol is aardig zacht en stevig. Mooi voor kabeltruien e.d.
Foto 1:Verkocht.

Foto 2 :Een mooi zeer zacht vachtje met de mooiste wol nog over. Het portie weegt 7,50 gram voor 13,50 euro.

Foto 3: Een hele mooie zachte vacht met een lange stapellengte wel. Alleen de mooiste wol is over,maar er kan nog een dennennaaldje inzitten hier of daar. De vacht weegt 1750 gram en kost 27 euro.


Klik hier om contact op te nemenVeluwsheide Schapenwol

      


Veluwsheide schapenwol is een harde wol soort. Je kunt er goed mee vilten,maar ook spinnen. Van het spinwerk kun je vesten/jassen die gevoerd zijn maken of tassen ,vloerkleed e.d.
Foto 1:Mooie losse lange wol voor spinnen en vilten. Uitgezochte vacht met alleen de mooiste wol nog over. De vacht weegt 970 gram voor 14 euro

Foto 2: Een grijsbruine vacht ,waarvan stukken zijn vervilt ,maar ook losse wol erbij. Er zit hier en daar nog wat hooitjes . de vacht weegt 2400gram en kost 29 euro.

Foto 3: 880 gram wat krullender wol. Alleen de mooiste wol is over en het portie kost 10 euro.


Klik hier om contact op te nemenLeicester Longwol schapenwol

      


Leicester Longwool is geschikt om er mee te vilten en voor poppen e.d. Met name de krulletjes in verschillende kleuren. De lichtere vachten zijn soms iets grover van struktuur ,maar nog best zachte wol . De wol kan ook worden gebruikt om te spinnen. Ook voor sokken is de grovere wol goed geschikt.De vachten zijn geschoond en de mooiste krullen zijn over.
Foto 1: Een mooie licht grijze ,grijze krullen vacht.Alleen de mooiste wol is over. Per 100 gram kosten de krulletjes 5 euro.200 gram gereserveerd .

Foto 2:Een mooie ecru krulletjes vacht. De wol kost per 100 gram 4 euro. Nog 590 gram in voorraad.

Foto 3: Mooie fijne krulletjes van een jong schaap. De lange krulletjes kosten 5 euro per 100 gram.


Klik hier om contact op te nemenRyeland schapenwol

      


Ryelandschapenwol is meer een spinwol,maar vilten kan ook wel met de wat fijndere vachten. De wol heeft veel krimp ,wat een luchtig breiwerk geeft.Deze wol is een zachte wolsoort en geschikt voor kindertruitjes e.d van te maken.
Foto 1:Verkocht.

Foto 2: Verkocht.

Foto 3:Een zachte vacht van 1055gram met alleen de mooiste wol nog over. Deze vacht raad ik aan om te kaarden. De vacht kost 16 euro.


Klik hier om contact op te nemenHerdwick Schapenwol

      


De vacht van een herdwick is opgebouwd in wolhaar en kemp ,wat de vacht een mooi structuur geeft voor het viltwerk.Spinnen kan ook ,maar dan voor tapijt,kussens e.d.
Foto 1:

Foto 2 en 3: Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenSolognote Schapenwol

      


Solognote schaap is een frans ras met een mooie kleur. De wol is goede spinwol en viltwol. Wel zit in de wol wat rode of bruine kemphaartjes.

Nog 3 vachten voor vacht vilten

Foto 1 :Een mooie aanhangende vacht van 1780 gram voor 27,50 euro.
Foto 2:Een zachte vacht om zo te verspinnen. De vacht is uitgezocht en de mooiste wol is over. De vacht weegt 1355 gram en kost 22,50 euro.

Foto 3:Een aanhangende vacht van 1915 gram voor vacht vilten. De vacht kost 24,50 euro.
Nog 1 spinvacht die zo te verspinnen is. Zacht ook. de vacht weegt 1205 gram en kost 20 euro. De mooiste wol is over.De kleur is als die van de fotos.


Klik hier om contact op te nemenNederlands Bonte Schapenwol

      


Nederlands bonte schapenwol wordt gebruikt meer om te spinnen,maar vilten kan eventueel ook. Als je deze wol kaard krijg je een mooi gemeleerd effect, wat mooie garens opleveren.

Foto 1: Een portie lamswol die is uitgezocht. 520 gram voor 8,50 euro.

Foto 2: Een zeer zachte bonte lamsvacht van 1550 gram,met alleen de mooiste wol nog over. De stapellengte is mooi lang en de wol is mooi gemeleerd en zo te verspinnen.De vacht kost 25 euro.

Foto 3:1960 gram uitgezochte wol in grijs wit bruin tinten. Zo spinbaar voor 26 euro.
Tevens een zak zeer zachte lamswol van 2,5 kilo voor 17,50 euro .De wol is zoveel mogelijk uitgezocht.Er kan hier en daar een hooitje in zitten ,maar dat is niet veel.De vieze wol is er uit gehaald.
Ook mooie bonte vachten van 2,5 kilo voor 9,50 euro of 3 vachten voor 27,50. Zo van het schaap. De ergste vieze wol is eraf gehaald. Het kan gecombineerd worden met een zwartbles of een bruingrijzige texelaar vacht.


Klik hier om contact op te nemenBlue du Maine Schapenwol

      


Blue du maine is een Frans melkschaap met meestal wel lange wol die je zo kan verspinnen.
Foto 1:Een vachtje van 895 gram met alleen de mooiste wol nog over en kost 13 euro. Deze dient te worden gekaard.

Foto 2: 880 gram zo spinbare wol,die aardig zacht is. Het portie kost 13 euro.

Foto 3:Een zachte lamsvacht met een lange stapellengte van 1295 gram . De mooiste wol is over en de vacht kost 25 euro.
Tevens nog weer hele zachte lamsvachten om zo te verspinnen. Prijzen en gewichten komen er weer aan.


Klik hier om contact op te nemenOuessant schapenwol

      


Ouessant schapenwol is afkomstig van kleine Franse schaapjes. Er zijn veel verschillende kleuren en ook kwaliteiten, zachte en ruige vachtjes. Het is goede viltwol en sommige vachtjes kun je ook goed verspinnen.
Foto 1: Losse wol in een beige kleur van 1020 gram voor 15 euro. Alles is bruikbaar.

Foto 2:Een vachtje van 860 gram voor spinnen of vilten. De wol is geschoond ,maar er zit hier en daar nog ietjes hooitjes. De vacht kost 13,50 euro.

Foto 3:Een vachtje van 560 gram met overwegend losse wol voor 8 euro.


Klik hier om contact op te nemenKerry Hill schapenwol

      


Kerry Hill is veerkrachtige aardig lange wol.Geschikt voor spinnen en vilten.
Foto 1: Een redelijke zachte vacht van 1080 gram.De wol is globaal uitgezocht met de mooiste wol nog over en de vacht kost 13,50 euro.

Foto 2:Een globaal uitgezochte vacht van 1755gram voor 22 euro. De wol is zo te verspinnen en er zit geen vieze wol meer in en hooi e.d vrijwel ook niet meer .

Foto 3:Een zachte lamsvacht van 1230 gram met alleen de mooiste wol nog over.De vacht kost 22 euro.Klik hier om contact op te nemenWalliser Schwarznase schapenwol

    


Walliser Schwarznase wol is wol om te vilten en de lamswol voor het spinnen ook. Deze is zacht ,als de schapen ouder worden, wordt het wat hardere wol.
Foto 1: Een mooie losse krullenvacht van 2815 gram. De wol is geschoond en kost 2,50 per 100 gram.

Foto 2: Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenMerino Schapenwol

  


Nederlandse Merino schapenwol is zeer fijn van micron en is te gebruiken voor het spinnen en vilten.
Foto 1: Zachte fijne merino wol van Nederlandse schapen. De wol is uitgezocht en de mooiste wol is over. Per 250 gram kost de wol 10 euro. Te gebruiken voor spinnen en vilten.


Klik hier om contact op te nemenSuffolk schapenwol

      


Suffolk schapenwol een goede spin en viltwol.
Foto 1: Een portie van 755 gram met niet zo lange stapellengte. De wol dient daarom te worden gekaard. Alleen de mooiste wol is over en de wol kost 12 euro.

Foto 2: is verkocht.

Foto 3: Een zacht vachtje met alleen de mooiste wol nog over. De wol ziet iets gelig ,maar wordt na het wassen ecru. De vacht weegt 1010 gram en kost 16,50 euro.


Klik hier om contact op te nemenDevon & Cornwall Schapenwol

    


Deze Devon & Cornwall schapenwol is een grove wolsoort in lokken vorm. Mooi om de lokken voor het vilten te gebruiken. De wol verft ook mooi aan. Je zou er ook mee kunnen spinnen na het kaarden voor tapijt e.d.
Foto 1:Een mooie lokken vacht .Je kunt met deze grote grove lokken een kleed maken ,door ze mee te vilten. De lokken kosten 5 euro per 250 gram.

Foto 2:Een voorbeeld van de geverfde lokken ook verkrijgbaar per zakje van 50 gram voor 5,95 euro. Ook in geel en roodtinten. Foto op aanvraag.Klik hier om contact op te nemenDrents Heide Schapenwol

    


Drentsheide schapenwol is een viltwol, je kunt erwel mee spinnen ,maar de wol blijft meestal wat prikkerig. Je kunt in het werkstuk wel een voering zetten. Dat kan heel goed voor een vest of hes.Ook geschikt voor vilten en vacht vilten
Foto 1: Een zachte zwartbruine lamsvacht die uit lokken bestaat. Alleen de mooiste wol is over en de vacht weegt 2195 gram voor 35 euro. Foto 2;Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenViltpakket met 4 soorten viltwol

  


Viltpakket met 4 soorten wol voor vilten. Linksboven: 360 gram lange veluws heideschaap. Rechtsboven: 605 gram zachte shetlandwol. Linksonder: 405 gram Walliser Schwarznäse krulletjeswol. Rechtsonder: 465 gram grijs tinten herdwick wol. Samen 1835 gram uitgezochte wol voor vilten . Het pakket kost 30 euro.


Klik hier om contact op te nemenRacka schapenwol

    


Racka schapen komen van oorsprong uit Hongarije. De schapen hebben bijzondere horens en de wol is lang ,soms wat krullend. Het is meer een viltwol . Je kunt er mooie dingen van maken.
Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenRouge de l quest

      


Dit is een Frans schapenras met mooie wol. geschikt voor spinnen en vilten.
Voorlopig uitverkocht.


Klik hier om contact op te nemenSkudde Schapenwol

    


Skudde schapenwol is een viltwol. De meeste vachten zijn harig en mooi voor het vacht vilten ook.
Uitverkocht.


Klik hier om contact op te nemen