Schapenwol

Ouessant schapenwol

      


Ouessant schapenwol is afkomstig van kleine Franse schaapjes. Er zijn veel verschillende kleuren en ook kwaliteiten, zachte en ruige vachtjes. Het is goede viltwol en sommige vachtjes kun je ook goed verspinnen.
Foto 1:Een zwart vachtje van 780 gram voor 12,50. De wol is aardig zacht en los van structuur.

Foto 2:Een beige vacht van 1010 gram met alleen de mooiste wol nog over. De vacht kost 16,50 euro. Goede foto komt eraan.

Foto 3:Een los vachtje om te spinnen of vilten in een grijs beige kleur. Het vachtje is geschoond en weegt 995 gram voor 15 euro.
Tevens nog zeer mooie zachte krulvachtjes die aanhangend zijn voor het vacht vilten. foto op aanvraag.


Klik hier om contact op te nemenCoburger Fuchs Schapenwol

      


Coburger fuchs schapenwol is wat beige creme van kleur. De jonge dieren zijn het donkerst roodbeige. Meestal zit er in de wol nog wat bruine of rode haartjes. De wol kan goed worden versponnen en voor het vilten is deze wol ook geschikt.
Foto 1:Een vacht van 1305 gram met alleen de mooiste wol nog over. De vacht kan zo worden versponnen en kost 19,50 euro.

Foto 2: Aanhangende vacht van 1440 gram voor een beginner om te vachtvilten voor de hond of kat. De vacht kost 6 euro.
Foto 3: Een vacht om zo te verspinnen van 1780 gram . Alleen de mooiste wol is over en de wol kost 26 euro.


Klik hier om contact op te nemenSolognote Schapenwol

      


Solognote schaap is een frans ras met een mooie kleur. De wol is goede spinwol en viltwol. Wel zit erin de wol wat rode of bruine kemphaartjes.

Foto 1 :Een vacht van 1230 gram die aardig zacht is met niet zo heel veel kemp erin. De mooiste wol is over nog. De vacht kost 20 euro.
Foto 2:Een aanhangende vacht van 1570 gram voor 17 euro.

Foto 3: Een vacht van 1245 gram. De mooiste wol is over en de wol kost 20 euro.


Klik hier om contact op te nemenWitte Texelaar schapenwol

      


Witte Texelaar wol wordt gebruikt om ermee te spinnen.

Foto 1: Een vacht van 1440 gram. De wol is zo te verspinnen en de mooiste wol is over. Hier en daar ruikt de wol wat muf ,maar dat gaat met wassen weg. De vacht weegt 15 euro.

Foto 2:Een zachte lamsvacht van 1850 gram met alleen de mooiste wol nog over.De dient wel te worden gekaard. De vacht kost 21 euro.

Foto 3:Een vacht van 1210 gram met alleen de mooiste wol nog over. Deze raad ik aan om te kaarden.De vacht kost 11,50 euro.


Klik hier om contact op te nemenBlue du Maine Schapenwol

    


Blue du maine is een Frans melkschaap met meestal wel lange wol die je zo kan verspinnen.
Foto 1:Een vachtje van 895 gram met alleen de mooiste wol nog over en kost 13 euro. Deze dient te worden gekaard. Foro 2: Een redelijke zachte vacht die zo te verspinnen is en weegt 1135 gram ,met alleen ook de mooiste wol nog over. Deze vacht kost 18,50 euro.


Klik hier om contact op te nemenRouge de l quest

      


Dit is een Frans schapenras met mooie wol. geschikt voor spinnen en vilten.
Voorlopig uitverkocht.


Klik hier om contact op te nemenFlevolander schapenwol

      


Flevolander schapenwol is fijn van structuur [ zo 23-26 micron]en lijkt wel wat op merino en shetland.Ook voor baby truitjes e.d ,want de wol prikt niet. De wol is zacht en kan gebruikt worden voor het spinnen en vilten. Vooral de fijne kroes krulletjes Geeft een heel mooi effect met het vilten,de kroes blijft zichtbaar in het vilt,heel apart. De vachten zien er wat smoezelig uit ,maar na het wassen wordt de wol ecru van kleur.
Foto 1:Verkocht.

Een portie krulletjes van 635 gram voor 11 euro.

Foto 3:Een aanhangende vacht van 1895gram met mooie krulletjes. De vacht kost 40 euro.


Klik hier om contact op te nemenFriesmelk schapenwol

    


Friese melkschapenwol is meestal vrij lange witte wol.[als ze niet 2x per jaar scheren of worden gemolken] De wol is geschikt om te verspinnen , vooral voor beginners, ook voor vilten is de wol geschikt.
Foto 1: Een mooie lamsvacht met een mooie lange stapellengte. De wol is zo te verspinnen . Alleen de mooiste wol is over en de vacht weegt 1980 gram en kost 38 euro.

Foto 2:Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenVeluwsheide Schapenwol

      


Veluwsheide schapenwol is een harde wol soort. Je kunt er goed mee vilten,maar ook spinnen. Van het spinwerk kun je vesten/jassen die gevoerd zijn maken of tassen ,vloerkleed e.d.
Foto 1:Verkocht.

Foto 2: Een grijsbruine vacht ,waarvan stukken zijn vervilt ,maar ook losse wol erbij. Er zit hier en daar nog wat hooitjes . de vacht weegt 2400gram en kost 29 euro.

Foto 3: Een witte zachte vacht met een lange stapellengte. Deze is ook goed te spinnen en de wol is uitgezocht.De vacht weegt 1865 gram voor 26 euro.


Klik hier om contact op te nemenDuits Melk Schaap

    


Duitse melkschapenwol is meestal ook mooie kange wol om zo te verspinnen.
Foto 1: Een bruine aardige zachte vacht van 1270 gram. Alleen de mooiste wol is over en de vacht kost 20 euro.

Foto 2:Een mooie kleur wol van het Duits Melkschaap.De wol heeft een lange stapellengte en is zo te verspinnen. Het portie weegt 919 gram voor 17,50 euro.


Klik hier om contact op te nemenKerry Hill schapenwol

      


Kerry Hill is veerkrachtige aardig lange wol.Geschikt voor spinnen en vilten.
Foto 1: Een aardige zachte vacht van 1340 gram.Alleen de mooiste wol is over en de vacht kost 20 euro.

Foto 2:Een zacht lamsvachtje van 915 gram met alleen de mooiste wol nog over. De vacht kost 17 euro.

Foto 3:Een zachte vacht van 1895gram,met alleen de mooiste wol nog over. De vacht kost 32 euro.Klik hier om contact op te nemenzwartbles schapenwol

      


Zwartbles schapenwol is geschikt om te verspinnen en met de lamsvachten kan ook worden gevilt.
Foto 1:Een mooie grote aardige zachte vacht van 2400 gram. De stapellengte is mooi lang wel en de wol kan zo worden versponnen.Alleen de mooiste wol is over en de wol kost 16 euro per kilo.

Foto 2:Een vacht van 1510 gram met alleen de mooiste wol nog over. De wol kan zo worden versponnen en is redelijk zacht. De vacht kost 18 euro.

Foto 3:Een wat kortig grovere vacht,die toch wel zo te verspinnen is. De vacht weegt 1485gram. Alleen de mooiste wol is over en de vacht kost 15 euro.
Tevens een aanhangende vacht voor het vacht vilten. Deze weegt 2870 gram en kost 25 euro. Deze vacht is een kruising blauwe texelaar zwartbles en is mooi van kleur.
Ook nog globaal uitgezochte vacht van ruim 2,5 kilo voor 10,50 euro. Fotos op aanvraag.


Klik hier om contact op te nemenDrents Heide Schapenwol

  


Drentsheide schapenwol is een viltwol, je kunt erwel mee spinnen ,maar de wol blijft meestal wat prikkerig. Je kunt in het werkstuk wel een voering zetten. Dat kan heel goed voor een vest of hes.Ook geschikt voor vacht vilten
Foto 1: Een in stukken vervilte vachten . 2 zakken vol voor 5 euro. Kan voor kleine vilt objecten worden gebruikt.

Foto 2 en 3 verkocht.


Klik hier om contact op te nemenNederlands Bonte Schapenwol

      


Nederlands bonte schapenwol wordt gebruikt meer om te spinnen,maar vilten kan eventueel ook. Als je deze wol kaard krijg je een mooi gemeleerd effect, wat mooie garens opleveren.

Foto 1: Een portie lamswol die is uitgezocht. 580 gram voor 9,50 euro.Zo zelfde kleur wol een portie van 520 gram voor 8,50 euro.

Foto 2: Een zachte vacht van 2150 gram,met alleen de mooiste wol nog over. De stapellengte is mooi lang en de wol is mooi gemeleerd en zo te verspinnen.De vacht kost 30 euro.

Foto 3:Een mooie zacht vachtje van 690 gram. Mooie lange wol in mooie kleurtjes voor 12,50 euro.
Tevens ook niet uitgezochte lamsvachten van 2,5 kilo voor 12 euro en mooie andere bonte vachten niet uitgezocht van 2,5 kilo voor 9,50 euro.


Klik hier om contact op te nemenShetland schapenwol

      


Shetland schapenwol is wol met een zeer structuur en is daarom ook heel zacht. Het is wol voor het spinnen en vilten.
Foto 1:Een zachte vacht van 1775 gram.De mooiste wol is nog over en de wol kost 2,25 per 100 gram.

Foto 2 :Een portie witte fijne wol voor spinnen en vilten van 700 gram voor 10,50. alleen de mooiste wol is over . Er zit ietsjes fijn spul nog in ,maar dat gaat er met kaarden wel uit.
Foto 3: Een zacht wit uitgezocht vachtje van 725 gram voor 12,50 euro. Er kan mee worden gesponnen ,maar deze is voor vilten meer geschikt.

Tevens nog een aanhangende bruine vacht met blonde punten.Deze kan voor spinnen en vilten. De vacht weegt 1570 gram voor 30 euro en witte zo te verspinnen wol van 1050 gram voor 18 euro. Fotos op aanvraag.


Klik hier om contact op te nemenClunforrest schapenwol

      


Clunforrest schapenwol is zowel voor het spinnen als voor het vilten geschikt.De wol is over het algemeen mooi zacht en na het wassen wordt de wol ook vrij wit.
Foto 1:Een zachte [lams?]vacht van 1315 gram. Alleen de mooiste wol is over en de vacht kost 23 euro.
foto 2:Een zeer zachte vacht van 1445 gram met een merino structuur in de wol.Alleen de mooiste wol is over en de vacht kost 27 euro.

Foto 3:Een zachte lamsvacht van 1415 gram met alleen de mooiste wol nog over.De wol dient wel te worden gekaard,want de stapellengte is niet zo lang. De vacht kost 24 euro.


Klik hier om contact op te nemenGotlandpels schapenwol

      


Gotlandpels schapenwol heeft vaak mooie krulletjes en kan na het kaarden goed mee worden gesponnen. Ook het vilten met deze wol wil heel goed.
Foto 1 :Verkocht.

Foto 2: Een zeer donker grijze lamsvacht met mooie krulletjes van 2320 gram. De wol is geschoond en kost 3,50 per 100 gram.

Foto 3:Een lamsvacht van 1585 gram. De wol is geschoond en deze kost 4 euro per 100 gram.


Klik hier om contact op te nemenRacka schapenwol

    


Racka schapen komen van oorsprong uit Hongarije. De schapen hebben bijzondere horens en de wol is lang ,soms wat krullend. Het is meer een viltwol . Je kunt er mooie dingen van maken.
Foto 1: Een portie krulletjes wol van 740 gram voor 14 euro. Alleen de mooiste wol is over.

Foto 2: 1245 gram losse wol met alleen de mooiste wol nog over .De vacht kost 20 euro.


Klik hier om contact op te nemenViltpakket met 4 soorten wol

  


Een viltpakket met 4 soorten wol. Linksboven:265 gram herdwick schapenwol, Rechtsboven:600 gram veluwsheide schapenwol, Linksonder:515 gram flevolander schapenwol, Rechtsonder:480 gram stuk vervilte Ouessant schapenwol. Samen 1860 gram goede uitgezochte viltwol met verschillende structuren voor 24 euro.


Klik hier om contact op te nemenHerdwick schapenwol

    


De vacht van een herdwick is opgebouwd in wolhaar en kemp ,wat de vacht een mooi structuur geeft voor het viltwerk.Spinnen kan ook ,maar dan voor tapijt,kussens e.d.
Foto 1:Deze vacht is meer heideschaap achtig van structuur ,maar met krul slagjes erin. De mooiste wol is over en hij weegt 1945 gram.Er zit nog apart erbij van 575 gram stukken die vervilt zijn .De vacht kost 30 euro. Foto 2:Een mooie grijze vacht met blonde punten. De vacht is geschoond en weegt 1970 gram. De vacht kost 27,50 euro.


Klik hier om contact op te nemenLeicester Longwol schapenwol

      


Leicester Longwool is geschikt om er mee te vilten en voor poppen e.d. Met name de krulletjes in verschillende kleuren. De lichtere vachten zijn soms iets grover van struktuur ,maar nog best zachte wol . De wol kan ook worden gebruikt om te spinnen. Ook voor sokken is de grovere wol goed geschikt.De vachten zijn geschoond en de mooiste krullen zijn over.
Foto 1: Een mooie licht grijze ,grijze krullen vacht.Alleen de mooiste wol is over. Per 100 gram kosten de krulletjes 5 euro.

Foto 2:Een mooie ecru krulletjes vacht. De wol kost per 100 gram 4 euro.200 gram gereserveerd.

Foto 3: Mooie fijne krulletjes van een jong schaap. De lange krulletjes kosten 5 euro per 100 gram.


Klik hier om contact op te nemenMerino Schapenwol

  


Nederlandse Merino schapenwol is zeer fijn van micron en is te gebruiken voor het spinnen en vilten.
Foto 1:Zachte fijne merino wol van Nederlandse schapen. De wol is uitgezocht en de mooiste wol is over. Per 250 gram kost de wol 10 euro. Te gebruiken voor spinnen en vilten.


Klik hier om contact op te nemenBlauwe Texelaar schapenwol

      


De blauwe texelaar heeft meestal mooie bruin grijs tinten vachten. De wol is geschikt om te spinnen en vilten.
Foto 1:Een wat grovere vacht van 3230 gram die redelijk zacht is. De wol is zo spinbaar en kost 42,50 euro.

Foto 2:Een grijsbruine vacht van 1655 gram met alleen de mooiste wol die over is.De wol is aardig zacht en zo te verspinnen. De wol kost 27 euro.

Foto 3:Een vacht die globaal is uitgezocht 2530 gram voor 13 euro. Deze is zo te verspinnenen de kleur is grijsbruinig. Van dit ras ook vachten voor vacht vilten .Prijs en fotos op aanvraag.


Klik hier om contact op te nemenRyeland Schapenwol

      


Ryelandschapenwol is meer een spinwol,maar vilten kan ook wel met de wat fijndere vachten. De wol heeft veel krimp ,wat een luchtig breiwerk geeft.Deze wol is een zachte wolsoort en geschikt voor kindertruitjes e.d van te maken.
Foto 1: Nog 1 vacht in voorraad. Beschrijving komt eraan.


Klik hier om contact op te nemenBlue Faced Leicester Schapenwol

    


Blue Faced Leicester is hele fijne kroes wol . Mooi om in viltwerk te verwerken. Het spinnen gaat wat lastiger,omdat het kaarden van deze krulletjes moeilijk gaat.
Foto 1 Een portie mooie wol van 765 gram voor 5,25 per 100 gram.

Foto 2: Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenWalliser Schwarznase schapenwol

    


Walliser Schwarznase wol is wol om te vilten en de lamswol voor het spinnen ook. Deze is zacht ,als de schapen ouder worden, wordt het wat hardere wol.
Foto 1: Een mooie losse krullenvacht van 2815 gram. De wol is geschoond en kost 2,50 per 100 gram.

Foto 2: Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenDuitse Schwarzkopf schapenwol

      


Duitse Schwarzkopf schaap heeft veel engels bloed erin. Dat is te zien aan de structuur van de vacht , mooi gestapeld ook en lijkt op hampshire down en clunforrest. De wol is aardig zacht en stevig. Mooi voor kabeltruien e.d.
Foto 1:Verkocht.

Foto 2 :Een mooi zeer zacht vachtje met de mooiste wol nog over. Het portie weegt 880 gram voor 17,50 euro.

Foto 3: Een hele mooie zachte vacht met een lange stapellengte wel. Alleen de mooiste wol is over,maar er kan nog een dennennaaldje inzitten hier of daar. De vacht weegt 1750 gram en kost 27 euro.


Klik hier om contact op te nemenSwifter schapenwol

      


Swifter schapenwol is een goede spinwol en een matige viltwol.
Foto 1:Een zachte vacht die ik aanraad om te kaarden.Alleen de mooiste wol is over. Deze weegt 1480 gram voor 22 euro.

Foto 2:Mooie lamswol met een lange stapellengte.Alleen de mooiste wol is over en de vacht weegt 1330 gram. De vacht kost 22 euro.

Foto 3:Een zachte vacht met veel krimp in de wol. Alleen de mooiste wol is over . De vacht weegt 1140 gram en kost 20 euro.


Klik hier om contact op te nemenWensleydaleSchapenwol

      


Wensleydalewol is met name geschikt voor het vilten en voor poppenhaar e.d. Sommige vachten kunnen worden ook versponnen .
Foto 1: Lange wensleydale lamsvacht. De wol zit nogal bruin van het vet ,maar deze is er goed uit te wassen. Per 100 gram kost de wol 4,80 euro .

Foto 2: Verkocht.
Foto 3: Een mooie grijs zwarte vacht met hier en daar wat grijsbeige erin. De krulletjes kosten 5 euro per 100 gram. De vacht weegt 1900 gram.


Klik hier om contact op te nemenSkudde Schapenwol

    


Skudde schapenwol is een viltwol. De meeste vachten zijn harig en mooi voor het vacht vilten ook.
Uitverkocht.


Klik hier om contact op te nemenSchoonerbeeker schapenwol

    


Schoonebeeker wol is met zijn mooie lokken over het algemeen meer een viltwol en verft ook mooi aan.Er zijn zo af en toe wat zachte vachten bij die geschikt zijn om te verspinnen.
Foto 1:Een witte vacht met wat lokjes ,mooi voor het vilten . De wol is uitgezocht en weegt 1220 gram. De vacht kost 17 euro.

Foto 2: Een uitgezochte vacht van 1935 gram . Deze is spinbaar en aardig zacht,maar voor vilten ook heel goed geschikt. De vacht kost 29,50.Klik hier om contact op te nemenHampshiredown schapenwol

      


Hampshiredown wol is meer een spinwol. Je kunt er ook wel mee vilten,maar het duurt wat langer voordat het vilt is.Ook is de wol fijn van structuur en daarom mooi zacht. De stapellengte van dit ras is meestal niet zo heel erg lang en ik raad aan om deze eerst te kaarden ,dan spint het mooi weg.
Uitverkocht.


Klik hier om contact op te nemenDuitse Heidschnucke Schapenwol

      


Duitse heidschnucke wol is goede viltwol,vooral de kleuren en de lokken kunnen heel mooi verwerkt worden.
Foto1: Een grijze met wat beige lokkenvacht van 2125 gram die aanhangend vervilt is. Er zit een scheurtje op de rug ,maar hij kan goed om er 1 geheel van te vachtvilten.Plus nog apart los stukje . De vacht kost 22,50 euro.

Foto 2: Een mooie licht grijze vacht van 2690 gram voor het vacht vilten.De vacht kost 35 euro.

Foto 3:Een mooie licht beigegrijs gekleurde lokken vacht van 1950 gram. De vacht is aanhangend vervilt en kost 40 euro.


Klik hier om contact op te nemenMergellander Schapenwol

      


Mergellander schaap is een zuid nederlands heide schapenras. De wol wordt meer voor het vilten en vacht vilten gebruikt.
Foto 1en 2 : Verkocht.

Foto 3:Een aanhangende vervilte vacht van 2100 gram voor 30 euro.


Klik hier om contact op te nemenDevon & Cornwall Schapenwol

    


Deze Devon & Cornwall schapenwol is een grove wolsoort in lokken vorm. Mooi om de lokken voor het vilten te gebruiken. De wol verft ook mooi aan. Je zou er ook mee kunnen spinnen na het kaarden voor tapijt e.d.
Foto 1:Een mooie lokken vacht . Je kunt met deze grote grove lokken een kleed maken ,door ze mee te vilten. De lokken kosten 5 euro per 250 gram.

Foto 2:Een voorbeeld van de geverfde lokken.Klik hier om contact op te nemenNederlands spinpakket

  


Een spinpakket van 4 nederlandse rassen. Het pakket bestaat uit : 500 gram blauwe texelaar , 700 gram Nederlands bont, 455 gram noord hollander schapenwol, 335 gram zwartbles schapenwol. Met elkaar 1990 gram voor € 28,50.


Klik hier om contact op te nemenNoord Hollander Schapenwol

    


Noord Hollander schapenwol is van oorsprong een kruising van texelaar en een Fins ras. Als de wol meer de eigenschap heeft van het Finse ras dan is de wol met veel krimp ,lang en zacht. Dan is de wol ook goed viltbaar.
Foto 1: Voorlopig uitverkocht.


Klik hier om contact op te nemenLunebergse Heideschnucke schapenwol

    


Lunebergse heideschaap is zeer langharig van wol met een zachte onderwol die goed vilt.Hier kun je mooie dingen van vilten.

Foto 1 en 2: Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenRomanov schapenwol

      


Romanov komt van oorsprong uit Rusland. De wol is meer voor het vilten en heeft mooie kleuren.
Uitverkocht.


Klik hier om contact op te nemen