Schapenwol

zwartbles schapenwol

      


Zwartbles schapenwol is geschikt om te verspinnen en met de lamsvachten kan ook worden gevilt.
Foto 1:Een mooie zachte lams vacht van 1305 gram. Alleen de mooiste wol is over. Ik raad wel aan deze te kaarden. De vacht kost 22 euro.

Foto 2:Een mooie zachte lams vacht van 1260 gram. Alleen de mooiste wol is over. Ik raad wel aan deze te kaarden. De vacht kost 21,50 euro.

Foto 3:Een wat kortig grovere vacht,die toch wel zo te verspinnen is. De vacht weegt 1485gram. Alleen de mooiste wol is over en de vacht kost 15 euro.
Ook nog een portie lamsvacht voor 16 per kilo.De zachtheid is wat minder dan de bovenste 2.
Tevens een aanhangende vacht voor het vacht vilten. Deze weegt 2870 gram en kost 25 euro. Deze vacht is een kruising blauwe texelaar zwartbles en is mooi van kleur. Gereserveerd.
Ook zijn er vachten van 2,5 kilo voor 9,50 euro of 3 vachten voor 27,50. Zo van het schaap. De ergste vieze wol is eraf gehaald. Het kan gecombineerd worden met bonte vacht.


Klik hier om contact op te nemenFlevolander schapenwol

      


Flevolander schapenwol is fijn van structuur [ zo 23-26 micron]en lijkt wel wat op merino en shetland.Ook voor baby truitjes e.d ,want de wol prikt niet. De wol is zacht en kan gebruikt worden voor het spinnen en vilten. Vooral de fijne kroes krulletjes Geeft een heel mooi effect met het vilten,de kroes blijft zichtbaar in het vilt,heel apart. De vachten zien er wat smoezelig uit ,maar na het wassen wordt de wol ecru van kleur.
Foto 1:Verkocht.

Foto 2: Zeer zachte mooie fijne kroeswol die geschoond is. De vacht weegt 1240 gram en kost 22,50 euro.Goede foto komt eraan.De wol lijkt veel op foto 3.

Foto 3:Een aanhangende vacht van 1895gram met mooie krulletjes.De vacht kan in stukken worden vervilt. De vacht kost 3 per 100 gram.500 gram gereserveerd.


Klik hier om contact op te nemenHerdwick Schapenwol

      


De vacht van een herdwick is opgebouwd in wolhaar en kemp ,wat de vacht een mooi structuur geeft voor het viltwerk.Spinnen kan ook ,maar dan voor tapijt,kussens e.d.
Foto 1: Een grijs tinten vacht van 1280 gram ,met alleen de mooiste wol nog over. De wol kost 14 euro.

Foto 2 :Een bruin grijs tinten vacht met witte kempharen erin. De vacht is uitgezocht en weegt 1060 gram voor 10 euro.

Foto 3: Een stuk licht aanhangende vacht van 815 gram voor 5 euro. Kan worden gevachtvilt.Gereserveerd.


Klik hier om contact op te nemenViltpakket met 4 soorten viltwol 3

  


Een viltpakket met 4 soorten wol. Linksboven:500 gram veluwsheide schapenwol, Rechtsboven:475 gram ouessant schapenwol, Linksonder:690 gram shetlandwol, Rechtsonder:400 gram Walliser Schwarznäse schapenwol. Samen 2065 gram goede uitgezochte viltwol met verschillende structuren voor 26 euro. Gereserveerd.


Klik hier om contact op te nemenNederlands Spinpakket

  


Spinpakket met 4 soorten Nederlandse wol voor spinnen. Linksboven: 365 gram 2 kleuren grijs van een blauwe texelaar. Rechtsboven: 425 gram swifter lamswol. Linksonder: 585 gram bonte lamswol. Rechtsonder540 gram zwartbles lamswol. Samen 1915 gram uitgezochte wol voor spinnen ,maar eventueel ook voor vilten. Het pakket kost 31 euro.


Klik hier om contact op te nemenBlauwe Texelaar schapenwol

      


De blauwe texelaar heeft meestal mooie bruin grijs tinten vachten. De wol is geschikt om te spinnen en vilten.
Foto 1:Een grijstinten vacht van 2385 gram,met alleen de mooiste wol nog over. De vacht kodst 38 euro.

Foto 2:Een licht grijze vacht met wat donkerbruin er wat van bij. De vacht weegt 1655 gram. De mooiste wol is over en de vacht kost 27,50 euro.

Foto 3:Een grijstinten vacht van 2200 gram met alleen de mooiste wol nog over. de vacht kost 31 euro.


Klik hier om contact op te nemenRacka schapenwol

    


Racka schapen komen van oorsprong uit Hongarije. De schapen hebben bijzondere horens en de wol is lang ,soms wat krullend. Het is meer een viltwol . Je kunt er mooie dingen van maken.
Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenCoburger Fuchs Schapenwol

      


Coburger fuchs schapenwol is wat beige creme van kleur. De jonge dieren zijn het donkerst roodbeige. Meestal zit er in de wol nog wat bruine of rode haartjes. De wol kan goed worden versponnen en voor het vilten is deze wol ook geschikt.
Foto 1:Een vacht van 1635 gram om zo te verspinnen. Er zit door de wol wat roodbruine haartjes geweven.De vacht kost 18,50 euro.Gereserveerd.

Foto 2:Een zachte lamsvacht van 1280 gram .Hier zitten ook wat roodbruine haartjes in. Alleen de mooiste wol is over en de vacht kost 23 euro.
Foto 3: Een zachte donkere lamsvacht van 1255 gram . Alleen de mooiste wol is over en de wol kost 18,50 euro.Wel aanbeveel ik om de wol te kaarden.


Klik hier om contact op te nemenViltpakket met 4 soorten viltwol 2

  


Een viltpakket met 4 soorten wol. Linksboven:515 gram flevolander schapenwol, Rechtsboven:320 gram herdwick schapenwol, Linksonder:530 gram shetlandwol, Rechtsonder:510 gram racka hongaarse schapenwol. Samen 1870 gram goede uitgezochte viltwol met verschillende structuren voor 25 euro.Gereserveerd.


Klik hier om contact op te nemenFriesmelk schapenwol

      


Friese melkschapenwol is meestal vrij lange witte wol.[als ze niet 2x per jaar scheren of worden gemolken] De wol is geschikt om te verspinnen , vooral voor beginners, ook voor vilten is de wol geschikt.
Foto 1: Een zachte lamsvacht van 1770 gram met wat vieze punten. Met wassen gaat dat er makkelijk uit en de punten blijven lichtelijk gelig. Met verven geeft dat een mooi resultaat. De mooiste wol is over en de vacht kost 27 euro.

Foto 2:Ook een zachte lamsvacht van 1210 gram met wat vieze punten. Met wassen gaat dat er makkelijk uit en de punten blijven lichtelijk gelig. De mooiste wol is over en de vacht kost 19 euro. Goede foto komt eraan .De wol ziet er zo uit als foto 1.

Foto 3:Een portie zachte lamsvacht van 590 gram met wat vieze punten. Met wassen gaat dat er makkelijk uit. Het portie kost 9,50 euro.


Klik hier om contact op te nemenSolognote Schapenwol

      


Solognote schaap is een frans ras met een mooie kleur. De wol is goede spinwol en viltwol. Wel zit in de wol wat rode of bruine kemphaartjes.

Foto 1 :Een lamsvacht van 1210 gram die zacht is met rode fijne haartjes erin. De mooiste wol is over nog. De vacht kost 19 euro.
Foto 2:Een mooie vacht die aanhangend is en kan worden gevacht vilt.De vacht weegt 1545 gram en kost 22,50 euro. Goede foto komt eraan. De vacht lijkt wel erg op deze.

Foto 3: Een aanhangende vacht van 1650 gram voor vacht vuilten. De vieste wol is eraf gehaald en de vacht kost 22 euro.


Klik hier om contact op te nemenSwifter Schapenwol

    


Swifter schapenwol is een goede spinwol en een matige viltwol.
Foto 1:Een zachte vacht die ik aanraad om te kaarden.Alleen de mooiste wol is over. Deze weegt 885 gram voor 13,50 euro.

Foto 2:Een zachte vacht van 1015 gram,om zo te verspinnen.Alleen de mooiste wol is over en de vacht kost 15 euro.


Klik hier om contact op te nemenBlue Faced Leicester Schapenwol

      


Blue Faced Leicester is hele fijne kroes wol . Mooi om in viltwerk te verwerken. Het spinnen gaat wat lastiger,omdat het kaarden van deze krulletjes moeilijk gaat.
Foto 1: Een portie mooie wol van 765 gram voor 5,25 per 100 gram.

Foto 2:Een portie van 715 gram die wat aanhangend is met mooie lokjes. De wol kost 5 euro per 100 gram.

Foto 3: Een portie van 500 gram . Deze kost 5 euro per 100 gram.


Klik hier om contact op te nemenKerry Hill schapenwol

      


Kerry Hill is veerkrachtige aardig lange wol.Geschikt voor spinnen en vilten.
Foto 1: Een redelijke zachte vacht van 1080 gram.De wol is globaal uitgezocht met de mooiste wol nog over en de vacht kost 13,50 euro.

Foto 2:Een zachte, ik denk een lamsvacht van 1160 gram met alleen de mooiste wol nog over.De vacht kost 18,50 euro. De wol is zo te verspinnen.

Foto 3:Een globaal uitgezochte vacht van 1250 gram met alleen de mooiste wol nog over.De wol is zo spinbaar ,want de stapellengte is best lang voor een Kerry Hill. De vacht kost 14 euro.Klik hier om contact op te nemenShetland schapenwol

      


Shetland schapenwol is wol met een zeer fijne structuur en is daarom ook heel zacht. Het is wol voor het spinnen en vilten. Foto 1:Een mooie kleur zachte shetland vacht met een mooie lengte en structuur. De vacht is uitgezocht en weegt 1590 gram en kost 46 euro.

Foto 2 :Een portie wittecreme zeer fijne wol voor spinnen en vilten van 1075 gram voor 27,50. Alleen de mooiste wol is over .
Foto 3: Een zacht wit uitgezocht vachtje van 710 gram voor 10 euro. Er kan mee worden gesponnen ,maar deze is voor vilten meer geschikt.

Tevens nog een witte en en creme vacht voor het vachtvilten van 17,50 en 19 euro. Fotos op aanvraag.


Klik hier om contact op te nemenClunforrest schapenwol

      


Clunforrest schapenwol is zowel voor het spinnen als voor het vilten geschikt.De wol is over het algemeen mooi zacht en na het wassen wordt de wol ook vrij wit.
Foto 1:Een zachte [lams?]vacht van 1150 gram. Alleen de mooiste wol is over en de vacht kost 19 euro.
foto 2:Verkocht.

Foto 3:Een portie van 1150 gram ,met alleen de mooiste wol nog over. Het portie kost 19,50 euro.


Klik hier om contact op te nemenNederlands Bonte Schapenwol

      


Nederlands bonte schapenwol wordt gebruikt meer om te spinnen,maar vilten kan eventueel ook. Als je deze wol kaard krijg je een mooi gemeleerd effect, wat mooie garens opleveren.

Foto 1: Een portie lamswol die is uitgezocht. 520 gram voor 8,50 euro.

Foto 2: Een zeer zachte bonte lamsvacht van 1375 gram,met alleen de mooiste wol nog over. De stapellengte is mooi lang en de wol is mooi gemeleerd en zo te verspinnen.De vacht kost 23 euro.

Foto 3:Een mooie zacht vachtje van 1465 gram die is uitgezocht en de mooiste wol is over. Zo spinbaar voor 22 euro.
Tevens een zak zeer zachte lamswol van 2,5 kilo voor 22 euro .De wol is zoveel mogelijk uitgezocht.Er kan hier en daar een hooitje in zitten ,maar dat is niet veel.De vieze wol is er uit gehaald.
Ook mooie bonte vachten van 2,5 kilo voor 9,50 euro of 3 vachten voor 27,50. Zo van het schaap. De ergste vieze wol is eraf gehaald. Het kan gecombineerd worden met een zwartbles vacht.


Klik hier om contact op te nemenWitte Texelaar schapenwol

      


Witte Texelaar wol wordt gebruikt om ermee te spinnen.

Foto 1: Een zeer zachte vacht van 1055 gram. De mooiste wol is over ,maar dient te worden gekaard. De vacht kost 17,50 euro.

Foto 2:Een Verkocht.

Foto 3:Een zachte lamsvacht van 1450 gram met alleen de mooiste wol nog over. De vacht kost 24,50 euro.


Klik hier om contact op te nemenSuffolk schapenwol

    


Suffolk schapenwol een goede spin en viltwol.
Foto 1: Een portie van 755 gram met niet zo lange stapellengte. De wol dient daarom te worden gekaard. Alleen de mooiste wol is over en de wol kost 12 euro.Foto 2: Een lamsvachtje van 630 gram voor 9,50. De wol dient wel te worden gekaard en heeft een fijne krimp.


Klik hier om contact op te nemenLunebergse heideschapenwol

    


Lunebergse heideschaap is zeer langharig van wol met een zachte onderwol die goed vilt.Hier kun je mooie dingen van vilten.Ook kan er mee worden gesponnen,maar dan als een project voor meubelbekleding.Uitverkocht.


Klik hier om contact op te nemenDuitse Schwarzkopf schapenwol

      


Duitse Schwarzkopf schaap heeft veel engels bloed erin. Dat is te zien aan de structuur van de vacht , mooi gestapeld ook en lijkt op hampshire down en clunforrest. De wol is aardig zacht en stevig. Mooi voor kabeltruien e.d.
Foto 1:Verkocht.

Foto 2 :Een mooi zeer zacht vachtje met de mooiste wol nog over. Het portie weegt 7,50 gram voor 13,50 euro.

Foto 3: Een hele mooie zachte vacht met een lange stapellengte wel. Alleen de mooiste wol is over,maar er kan nog een dennennaaldje inzitten hier of daar.De vacht weegt 1750 gram en kost 27 euro.


Klik hier om contact op te nemenDrents Heide Schapenwol

    


Drentsheide schapenwol is een viltwol, je kunt erwel mee spinnen ,maar de wol blijft meestal wat prikkerig. Je kunt in het werkstuk wel een voering zetten. Dat kan heel goed voor een vest of hes.Ook geschikt voor vacht vilten
Foto 1: Een zachte zwartbruine lamsvacht die uit lokken bestaat. Alleen de mooiste wol is over en de vacht weegt 2195 gram voor 35 euro. Foto 2;Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenBlue du Maine Schapenwol

      


Blue du maine is een Frans melkschaap met meestal wel lange wol die je zo kan verspinnen.
Foto 1:Een vachtje van 895 gram met alleen de mooiste wol nog over en kost 13 euro. Deze dient te worden gekaard. Foto 2: 880 gram zo spinbare wol,die aardig zacht is. Het portie kost 13 euro.

Foto 3:Een vacht met een lange stapellengte van 2070 gram die aardig zacht is. De mooiste wol is over en de vacht kost 36,50 euro.
Tevens nog een hele zachte lamsvacht om zo te verspinnen. De vacht weegt 1615 gram met alleen de mooiste wol nog over en kost 32 euro.


Klik hier om contact op te nemenVeluwsheide Schapenwol

      


Veluwsheide schapenwol is een harde wol soort. Je kunt er goed mee vilten,maar ook spinnen. Van het spinwerk kun je vesten/jassen die gevoerd zijn maken of tassen ,vloerkleed e.d.
Foto 1:Mooie losse lange wol voor spinnen en vilten. Uitgezochte vacht met alleen de mooiste wol nog over. De vacht weegt 2495 gram voor 30 euro .

Foto 2: Een grijsbruine vacht ,waarvan stukken zijn vervilt ,maar ook losse wol erbij. Er zit hier en daar nog wat hooitjes . de vacht weegt 2400gram en kost 29 euro.

Foto 3: Een witte zachte vacht met een lange stapellengte. Deze is ook goed zo te verspinnen en de wol is uitgezocht.De vacht weegt 2815 gram voor 13 euro per kilo.


Klik hier om contact op te nemenSchoonerbeeker schapenwol

    


Schoonebeeker wol is met zijn mooie lokken over het algemeen meer een viltwol en verft ook mooi aan.Er zijn zo af en toe wat zachte vachten bij die geschikt zijn om te verspinnen.
Foto 1:Verkocht.

Foto 2:Een uitgezochte vacht van 1935 gram . Deze is spinbaar en aardig zacht,maar voor vilten ook heel goed geschikt. De vacht kost 29,50.Klik hier om contact op te nemenWensleydale Schapenwol

      


Wensleydalewol is met name geschikt voor het vilten en voor poppenhaar e.d. Sommige vachten kunnen worden ook versponnen .
Foto 1: Lange wensleydale lamsvacht. De wol zit nogal bruin van het vet ,maar deze is er goed uit te wassen. Per 100 gram kost de wol 4,80 euro .

Foto 2: Verkocht.
Foto 3: Een mooie grijs zwarte vacht met hier en daar wat grijsbeige erin. De krulletjes kosten 5 euro per 100 gram.


Klik hier om contact op te nemenOuessant schapenwol

      


Ouessant schapenwol is afkomstig van kleine Franse schaapjes. Er zijn veel verschillende kleuren en ook kwaliteiten, zachte en ruige vachtjes. Het is goede viltwol en sommige vachtjes kun je ook goed verspinnen.
Foto 1:Losse wol in een beige kleur van 1020 gram voor 15 euro. Alles is bruikbaar.

Foto 2:Een vachtje van 860 gram voor spinnen of vilten. De wol is geschoond ,maar er zit hier en daar nog ietjes hooitjes. De vacht kost 13,50 euro.

Foto 3:Een vachtje van 560 gram met overwegend losse wol voor 8 euro.


Klik hier om contact op te nemenLeicester Longwol schapenwol

      


Leicester Longwool is geschikt om er mee te vilten en voor poppen e.d. Met name de krulletjes in verschillende kleuren. De lichtere vachten zijn soms iets grover van struktuur ,maar nog best zachte wol . De wol kan ook worden gebruikt om te spinnen. Ook voor sokken is de grovere wol goed geschikt.De vachten zijn geschoond en de mooiste krullen zijn over.
Foto 1: Een mooie licht grijze ,grijze krullen vacht.Alleen de mooiste wol is over. Per 100 gram kosten de krulletjes 5 euro.

Foto 2:Een mooie ecru krulletjes vacht. De wol kost per 100 gram 4 euro.

Foto 3: Mooie fijne krulletjes van een jong schaap. De lange krulletjes kosten 5 euro per 100 gram.


Klik hier om contact op te nemenMergellander Schapenwol

      


Mergellander schaap is een zuid nederlands heide schapenras. De wol wordt meer voor het vilten en vacht vilten gebruikt.
Uitverkocht.


Klik hier om contact op te nemenDuitse Heidschnucke schapenwol

    


Duitse heidschnucke wol is goede viltwol,vooral de kleuren en de lokken kunnen heel mooi verwerkt worden.
Foto 1: Een licht grijze aanhangend vervilte vacht van 2125 gram voor 22,50 euro.Deze heeft een scheur in de rug,maar die kan aan elkaar worden gevilt.

Foto 2: Een licht grijze vacht van 2080 gram voor het vacht vilten . De vacht heeft een paar gaatjes ,maar dat kan met vilten wel aan elkaar gevacht vilt worden.De vacht kost 21 euro.


Klik hier om contact op te nemenGotlandpels schapenwol

      


Gotlandpels schapenwol heeft vaak mooie krulletjes en kan na het kaarden goed mee worden gesponnen. Ook het vilten met deze wol wil heel goed.
Foto 1 :Verkocht.

Foto 2:Een zeer donker grijze lamsvacht met mooie krulletjes van 2320 gram. De wol is geschoond en kost 3,50 per 100 gram.

Foto 3:Een lamsvacht van 1530 gram. De wol is geschoond en deze kost 40 euro.


Klik hier om contact op te nemenDevon & Cornwall Schapenwol

    


Deze Devon & Cornwall schapenwol is een grove wolsoort in lokken vorm. Mooi om de lokken voor het vilten te gebruiken. De wol verft ook mooi aan. Je zou er ook mee kunnen spinnen na het kaarden voor tapijt e.d.
Foto 1:Een mooie lokken vacht .Je kunt met deze grote grove lokken een kleed maken ,door ze mee te vilten. De lokken kosten 5 euro per 250 gram.

Foto 2:Een voorbeeld van de geverfde lokken ook verkrijgbaar per zakje van 50 gram voor 5,95 euro. Ook in geel en roodtinten. Foto op aanvraag.Klik hier om contact op te nemenWalliser Schwarznase schapenwol

    


Walliser Schwarznase wol is wol om te vilten en de lamswol voor het spinnen ook. Deze is zacht ,als de schapen ouder worden, wordt het wat hardere wol.
Foto 1: Een mooie losse krullenvacht van 2815 gram. De wol is geschoond en kost 2,50 per 100 gram.

Foto 2:Verkocht.


Klik hier om contact op te nemenRyeland Schapenwol

      


Ryelandschapenwol is meer een spinwol,maar vilten kan ook wel met de wat fijndere vachten. De wol heeft veel krimp ,wat een luchtig breiwerk geeft.Deze wol is een zachte wolsoort en geschikt voor kindertruitjes e.d van te maken.
Foto 1: Uitverkocht.


Klik hier om contact op te nemenMerino Schapenwol

  


Nederlandse Merino schapenwol is zeer fijn van micron en is te gebruiken voor het spinnen en vilten.
Foto 1:Zachte fijne merino wol van Nederlandse schapen. De wol is uitgezocht en de mooiste wol is over. Per 250 gram kost de wol 10 euro. Te gebruiken voor spinnen en vilten.


Klik hier om contact op te nemenBrits schapenwol pakket

  


4 Engelse soorten schapenwol voor vilten en spinnen. Links boven : 480 gram kerry hill, Rechts boven : 480 gram clunforrest, Links onder: 175 gemeleerde shetlandwol, Rechts onder: 440 gram licht grijze Herdwick lamswol. Samen 1575 gram mooie wol. Het pakket kost 27 euro.


Klik hier om contact op te nemenRouge de l quest

      


Dit is een Frans schapenras met mooie wol. geschikt voor spinnen en vilten.
Voorlopig uitverkocht.


Klik hier om contact op te nemenSkudde Schapenwol

    


Skudde schapenwol is een viltwol. De meeste vachten zijn harig en mooi voor het vacht vilten ook.
Uitverkocht.


Klik hier om contact op te nemenHampshiredown schapenwol

      


Hampshiredown wol is meer een spinwol. Je kunt er ook wel mee vilten,maar het duurt wat langer voordat het vilt is.Ook is de wol fijn van structuur en daarom mooi zacht. De stapellengte van dit ras is meestal niet zo heel erg lang en ik raad aan om deze eerst te kaarden ,dan spint het mooi weg.
Uitverkocht.


Klik hier om contact op te nemenNoord Hollander Schapenwol

    


Noord Hollander schapenwol is van oorsprong een kruising van texelaar en een Fins ras. Als de wol meer de eigenschap heeft van het Finse ras dan is de wol met veel krimp ,lang en zacht. Dan is de wol ook goed viltbaar.
Foto 1: Voorlopig uitverkocht.


Klik hier om contact op te nemen